Hovězí guláš

Napsal (») 24. 5. 2006 v kategorii Z hovězího masa, přečteno: 27160×
smile Hovězí gulášek s černým pivkem smile

/obrazky/Lenka.bloger.cz/Gulasek.jpg

Co budeme potřebovat?

  • 500g hovězí zadní
  • 2 ks cibule
  • sůl, pepř
  • sladká paprika
  • 0,5l černé pivo
  • olej
  • hladká mouka
  • česnek

Jak na to?

Na oleji (nebo na sádle) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, okořeníme solí a pepřem a opečeme.
Poté posypeme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vody a černým smile . Podusíme až je maso dostatečně měkké. Můžeme též dusit v "papiňáku".

Chvíli před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme. Pokud je guláš hodně hustý, přilejeme trochu vody. Pokud je řídký, zahustíme moukou ještě jednou. Dle chuti přidáme rozetřený česnek.

Podáváme nejlépe s chlebem, ale může být i knedlík... Záleží na každém z vás čemu dá přednost.

Dobrou chuť.

A ještě jeden tip na závěr. smile
Pokud chcete zaujmout netradičním servírováním, tak doporučuji koupit kulatý chleba a odkrojit vrch, vydlabat střídu a hotový guláš servírovat v něm - jak vidíte na obrázku.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Katja z IP 82.100.16.*** | 16.2.2007 17:19
Máme vyzkoušeno.Opravdu moc velká dobrota.Celá rodinka si pochutnala smile
Bob z IP 213.175.39.*** | 16.2.2007 14:08
Bylo to docela dobré, ale příště zvolím trochu jiný postup, jak jsem napsal, abych předešel hrudkám (chyba z nezkušenosti). Dovařil jsem až pozdě v noci, takže mě pořádná porce čeká až dnes, až příjdu z práce - zase v noci.
| 16.2.2007 12:59
Ano smile , může se zahustit bramborem, záleží na zvyku. Jinak doufám, že chutnalo... smile
Bob z IP 213.175.39.*** | 16.2.2007 11:37
Tak jsem to zkusil, no nevím, jak se mi to povedlo, protože jsem kuchařský začátečník, příště budu postupovat jinak, např. při zahušťování moukou nebo množstvím koření a podobně, některé detaily mi v receptu chyběly. Navíc místo zahušťování moukou doporučuji nastrouhat na droboučkém struhadle brambor, který se pak následně rozvaří - škrob z brambory skvěle zahustí a hrudky nehrozí, jak se stalo mě.
Bob z IP 213.175.39.*** | 15.2.2007 19:33
Dnes večer to zkusím, tak uviíme, jak se to povede. Jen mě překvapuje, že se tam nedává nic na změkčení masa, jako je třeba jedlá soda (pokud se nepletu).
katja z IP *** | 20.1.2007 11:11
zkousime smile snad se povede a bude chutnat smile
z IP *** | 7.11.2006 13:21
je to luxus
z IP *** | 11.8.2006 16:26
fakt jo? smile
| 14.7.2006 13:30
Mám radost smile , že vám chutnalo, fakt záleží na tom kdo vaří... smile
corben z IP *** | 14.7.2006 12:53
Bylo to vynikajici, spis neumi varit smile


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a devět