Eddy z IP *** | 24.6.2006 22:15
Díky za pochvalu, jsem ráda, že chutnalo.
corben z IP *** | 5.7.2006 14:30
Tak ja to jdu zkusit
corben z IP *** | 5.7.2006 14:35
hmm...
Zatim to vypada dobre, uvidime za pulhodiky
Jak to dopadlo
Doufám, že dobře a že chutnalo ...
wendy z IP *** | 13.7.2006 15:27
ahoj zoušeli jsme to podle Vašeho receptu a je to pěkně hnusný, spíše na poblití!!a nemá to žádnou chuť
devil z IP *** | 13.7.2006 22:53
jen aby to nebylo chybnou "implementací"
Je mi líto, že se vám to nepovedlo...
bohužel nezáleží jen na receptu, ale hlavně záleží na tom kdo jídlo připravuje, tedy na kuchaři a jeho chuti... vařit se má s láskou...
z IP *** | 11.8.2006 16:26
fakt jo?
anonym cislo 2 z IP 82.113.50.*** | 2.10.2008 18:49
Já tady zvládnu guláš na 5 různých způsobů a tento obyčejný je stejně nejlepší!! :) Ale souhlasím s Lenkou, ten vyblitej guláš bez chuti zřejmě anonym zapoměl dochutit!!
Lenka z IP 83.240.77.*** | 3.8.2010 16:33
Nevim co nachystat k obědu!!!!!
23
corben z IP *** | 14.7.2006 12:53
Bylo to vynikajici, spis neumi varit
Mám radost
, že vám chutnalo, fakt záleží na tom kdo vaří...
z IP *** | 7.11.2006 13:21
katja z IP *** | 20.1.2007 11:11
zkousime
snad se povede a bude chutnat
Bob z IP 213.175.39.*** | 15.2.2007 19:33
Dnes večer to zkusím, tak uviíme, jak se to povede. Jen mě překvapuje, že se tam nedává nic na změkčení masa, jako je třeba jedlá soda (pokud se nepletu).
Bob z IP 213.175.39.*** | 16.2.2007 11:37
Tak jsem to zkusil, no nevím, jak se mi to povedlo, protože jsem kuchařský začátečník, příště budu postupovat jinak, např. při zahušťování moukou nebo množstvím koření a podobně, některé detaily mi v receptu chyběly. Navíc místo zahušťování moukou doporučuji nastrouhat na droboučkém struhadle brambor, který se pak následně rozvaří - škrob z brambory skvěle zahustí a hrudky nehrozí, jak se stalo mě.
Ano
, může se zahustit bramborem, záleží na zvyku. Jinak doufám, že chutnalo...
Bob z IP 213.175.39.*** | 16.2.2007 14:08
Bylo to docela dobré, ale příště zvolím trochu jiný postup, jak jsem napsal, abych předešel hrudkám (chyba z nezkušenosti). Dovařil jsem až pozdě v noci, takže mě pořádná porce čeká až dnes, až příjdu z práce - zase v noci.
STEVE z IP 84.47.34.*** | 16.2.2007 20:03
hlavne bez múky a odporúčam dvojnásobok cibule.
Zemiaky môžu byť nastrúhané ale chce to hlavne trpezlivosť pri varení!
Dobrú chuť!!
Katja z IP 82.100.16.*** | 16.2.2007 17:19
Máme vyzkoušeno.Opravdu moc velká dobrota.Celá rodinka si pochutnala
Pe´tan z IP 85.71.33.*** | 18.3.2007 09:10
supr blog! až budu něco potřebovat uvařit tak sem juknu.
Díky za pochvalu...
Maragall z IP 77.210.41.*** | 25.4.2009 20:30
Zamente hovezi zadni, za predni (klizka)
Teprve pak byde to masicko mekoucke...
GULAS z IP 86.49.65.*** | 25.4.2007 18:41
promin jo, ale ten gulas na tom obrazku vypada jak hovno (spis jak prujem)
magor z IP 195.47.1.*** | 11.5.2007 10:59
Dobry den, behem tohoto seznameni s vyse uvedenym gulasem mam uz take prujem :-) ne a ted vazne . Zahustovani pokrmu AMRIKOU (mouka s vodou) je proste barbarstvi . To si nemuzete pripravit jisku ? Preci jen tech pet minut bude stat zato :-) dekuji barbar
z IP 82.100.16.*** | 11.5.2007 15:07
Mouka a voda..to je klasicka jiska.Takovy ty kupovany,to je zkratka na..Neni nad domaci jisku.
mno
kamil z IP 193.85.230.*** | 18.6.2007 11:08
jak můžete nazvat jíškou vodu s mokuou to skuchařinou nemá nic společného
GULAS z IP 213.220.240.*** | 19.5.2007 23:28
z IP 82.100.16.*** | 20.5.2007 15:35
GULAS z IP 213.220.240.*** | 23.5.2007 21:51
z IP 82.100.16.*** | 25.5.2007 12:48
mno,tak o to hur
Tom z IP 88.101.101.*** | 1.6.2007 16:02
Zahustovat gulas moukou je blbost. Bramborama taky blbost. Gulas se zahustuje jedine chlebem. Nenadela se pri tom takovej bordel a je to lepsi. Staci dva krajice zbavit kury, nadrobit, dat do nadoby s vodou, nechat chvili rozmocit a hotovo....
Je více možností jak zahustit guláš... Někdo to dělá tak a jiný onak... zkrátka sto lídí sto chutí. Ale myslím, že napsat, že to a to je blbost, je opravdu BLBOST
Tom z IP 88.101.101.*** | 1.6.2007 16:05
a co ten olej proboha?
misto oleje doporucuji slaninu. A misto 2 cibuli na pul kila masa doporucuju pul kila cibule nebo vic - tim se nic nezkazi. A hlavne tu cibuli rozvarit uplne dohneda - to je tak 30 - 40 minut.
Koukam ze zensky neumi udelat gulas :-)
Koukám, že chlapi umí jen všechno zkritizovat...
Vařečka10 z IP 62.24.83.*** | 9.10.2007 14:48
No nevím nevím, rozvařit cibuli do hněda se mi ještě nikdy nepovedlo, ale restovat do hněda cibulku jde, ale rozhodně to netvrvá 30-40 minut i když se to bude dělat na mírnym ohni. A klasickej guláš bych dělal spíš na sádle nebo oleji než na slanině. jinak s cibulí souhlas kolik masa tolik cibule
Katja z IP 82.100.16.*** | 1.6.2007 18:27
To je fakt,co muze chlap vedet o vareni??
At to radeji nechaj na nas zenskych NO NE?
z IP 89.31.12.*** | 3.6.2007 10:55
Představ si že jsem chlap a vařím denně, tudíž o vaření cosi budu vědět, nebuď toliko emancipovaná....GL77
Rar z IP 77.104.243.*** | 7.6.2007 21:52
Aby ses neposrala
GULAS z IP 86.49.65.*** | 4.6.2007 22:18
Rarach z IP 77.104.243.*** | 5.6.2007 21:21
Guláš jedině na sádle se slaninou,kolik masa,tolik cibule.přidat lžíci rajč.protlaku,stroužek česneku nic nezkazí,zahustit strouhankou z tvrdého chleba,kmín,majoránku,gulášovou papriku,1 kulatou feferonku,zkuste to,prostě žrádlo.
w z IP 160.218.194.*** | 7.6.2007 10:27
Nechápu,jak může o guláši psát Blbka,která nerozezná (viz."recept")smažení od pečení a ještě ho neumí správně zahustit.Musíš se hodně učit,než začneš radit Telátko.W.
Nikola z IP 89.102.98.*** | 28.6.2007 14:08
Katja z IP 82.100.16.*** | 28.6.2007 21:21
Ty ses nam nejaka chytra
Zivot ti ukaze uplne jinej nahled na muzsky...Varit ma zena,muzskej ma vydelavat penize a nebo si tvuj tata hraje na hospodynku?
Nikola z IP 89.102.98.*** | 28.6.2007 22:19
Nikola z IP 89.102.98.*** | 1.7.2007 14:06
Katja z IP 82.100.16.*** | 1.7.2007 21:06
Tak ty ses hotova hele,dej se do kupy
A radsi si najdi nejakou stranku pro nactilety.Tady totiz pisi zkuseny kucharky.
tenisák z IP 85.71.124.*** | 1.7.2007 21:23
Kdysi jsem jedl polévku v chlebu. Tedy řeknu vám, blbě se přikusuje.
Nikola z IP 89.102.98.*** | 2.7.2007 10:39
p.x.a z IP 88.103.62.*** | 5.7.2007 18:58
Krkovička z IP 193.222.130.*** | 18.7.2007 12:31
a co s tím česnekem ten si mám nastřílet do trenek ?
Jarmila z IP 82.150.166.*** | 31.7.2007 04:41
Když tam nic jiného nemáš tak si tam nastřílej ten česnek.
Milan z IP 82.150.166.*** | 31.7.2007 04:37
Ti co tady sprostě kritizují jsou většinou ubožáci kteří ještě neuvařili ani čaj nebo kávu.Milá Lenko nic si z těch blbců nedělej,jsou to takoví kterým maminka vše strčí pod frňák.Dávej další dobré nápady a mi chlapy je budeme zkoušet.Jsem vyučený kuchař a již na učňáku jsme guláš v chlebu dělaji.Moc úspěchu ve vaření.Staré a pravdivé pořekadlo je že hlad je dobrý kuchař.Milan 68 let
bodie z IP 80.65.176.*** | 14.9.2007 10:26
Hlavni rozdil spatruji v pristupu k jidlu samotnemu vice nez v jednotlivych neshodach mezi Vami. Clovek zvykly na to ze kazde rano zere kure v aute cestou do prace, obedva u MCa a k veceri tlaci do hlavy bagetu od Crocodille jednoduse nemuze docenit vareni jako takove. (Stejne tak doktori nikdy nedoceni hladinu jeho cholesterolu). Jde o to ze varit se ma s laskou a dobry v nem bude jen clovek co to tak dela. Co me se tyce: zahodte kucharky (zvlaste ty kde se udava presna gramaz vsech prisad) a spatlejte to co je doma. Experimentujte a investigujte sve kulinarske prestrelky. Jsem ten clovek co se sirokym usmevem pochvali i ten nejvetsi "blivajz" a to uz jenom proto abych dotycnemu autorovi pokrmu nevzal nadseni uverit priste to stejne a mnohem lepsi...
Lenko: Pozves me nekdy na veceri?
Líbí se mi tvůj názor, že vařit se má s láskou, už jsem to tady psala a jsem ráda, že se k němu přidáváš...
Na večeři klidně přijď, jen dej dopředu vědět kdy, aby pro tebe taky něco zbylo...
milan z IP 82.230.95.*** | 13.4.2008 13:39
neni pravda,ze kdyz se maso predem osoli,,,,ze mekne hur,???????jako myslim hovezi!!!
z IP 82.100.16.*** | 14.9.2007 11:03
Ahoj dotycnej.Konecne tady zaznela normalni slova,po tak dlouhy dobe,ale prece.
tak dal.Varit s laskou,a hlavne te to musi bavit.ja to mam vylozene jako konicek.S pozdravem..
kulalo z IP 88.103.195.*** | 20.9.2007 14:46
Hmmmmmmmmmmmm vypada to užasne hned bych se do toho pustila!!
zdenda z IP 84.16.99.*** | 4.10.2007 17:42
Recept vyzkouším, už se mi sbíhají sliny. ozvu se jak to dopadlo. Zdenda
marcy z IP 213.226.208.*** | 25.10.2007 11:59
jdu ho zkusit . .. nikdy se mi gulas nepovedl
jsem nováček a jdu ho delat po 3 v zivote !!! ale uz se proste musi povest. Nepochopila jsem jak je to s tou cibuli . . . me se hned pripeka. ale uz vim,ze to ma byt na mirnem "ohni" a radeji dele..a do zlatova - to am byt zaklad. Teorii mam za sebou
a jdu na praxi
Ivo z IP 80.188.56.*** | 13.1.2008 13:30
Tak předně, dobrý den všem tady,
vaření guláše je vynikající způsob jak experimentovat s chutěmi a tedy i s ingrediencemi.Základ guláše je + - stejný, ale postup, teplota a hlavně neustálá ochutnávka v průběhu přípravy zásadně změní konečný výsledek.Pokud někdo vaří stylem sádlo, cibulka, maso, sůl, kmín, paprika, vše tam nahází aniž by ochutnal, přivoněl a okoukl.Ať vařit raději nezačíná.Jedl jsem gulášů několik od různých lidí a vždy jsem se ptal na ingredience a zahušťování.Výsledek: pokud mi chutnal a většině u stolu, tak dotyčný kuchař(ka)vždy vařila s láskou a to je u vaření nejvíce vidět.Tak mějte báječný den a já jdu jeden takový guláš právě zahustit.I
Ribana z IP 84.52.131.*** | 25.2.2008 22:19
Jak dlouho se musí vařit maso, aby bylo měkké?
Já vařím maso v papiňáku asi necelou půl hodinu a pak se dovaří ještě během dochucování. Nejde to napsat přesně, musí se zkusit a vařit s láskou jak už tady bylo psáno...
Tak hodně štěstí.
Ruby z IP 86.146.213.*** | 28.2.2008 23:53
Zdravim Lenko, pri pohledu na Tvuj Gulasek chytam slinu, takze si ho pujdu zkusit uvarit. Varim rada, ale s Gulasem jeste zkusenosti nemam. Napisu, jak se poved. Preji Ti hodne stesti a mnoho dalsich fajn receptu.
Díky za přání, a já přeju na oplátku, aby se gulášek povedl a hlavně, aby chutnal... to je to nejdůležitější.
A na konec si dejte
Jirka z Olomouce z IP 193.85.7.*** | 7.3.2008 23:04
Ahoj všichni příznivci gulášku! Opravdu se tady na několika místech psalo, že raději víc cibule než méně. Mám ale jinou zkušenost, když se dá hodně cibule (někdo říká kolik masa), guláš je pak sladký nejde s tím nic udělat, jedině snad udělat nějak víc šťávy, ať se to rozředí. Ale jak to pak bude chutnat? Rozhodně zítra dám polovinu obvyklého množství, a pokud vzpomenu, sdělím svoji zkušenost. Jinak přeju všem hodně zdaru, provokace odtud mažte a pokud máte s cibulí zkušenost, napište řádek dva. Co to prosím znamená "vydusit maso do tuku", nebo "šťávu do tuku" nebo tak nějak? To tam po dodušení masa nesmí být žádná voda-chápu to dobře? Pěknou dobrou noc a příjemné kulinářské zážitky z Olomouce přeje Jirka
Brokolicový Král z IP 193.85.7.*** | 22.3.2008 18:29
Já mám rád květákový guláš s hráškem,pořádně zahustit mrkví a pažitku navrch ! Příloha.....kapustové placky.....
gog z IP 84.42.155.*** | 7.2.2010 14:12
Karl Gussepini z IP 89.102.98.*** | 27.3.2008 16:28
presidentsky gulas je nejlepsi gulas co jsem kdy jedl recept primo od vaclava skuste!!!! Gussep
José z IP 86.159.33.*** | 11.4.2008 09:47
S tou cibuli na tom neco bude, minule jsem dal hodne cibule a byl k nicemu, opravdu sladky, tak dneska jsem dal polovicni davku a uvidime, jak to dopadne, jen jeste pridavam majoranku, doda trosicku aroma a chut. Pak dam vedet jaky byl
Jirka z IP 193.85.7.*** | 11.4.2008 22:57
Ahoj, ale majoránku až tak 5 minut před koncem a jen trošičku. A moje máma do "toho" :-) dává i bobkový list. Kolega z práce sice říká, že se bobk.list dává k divočině, ale zkuste to, je to super! A taky tam dejte rozmačkaný čerstvý česnek!
Dobrou chuť! (Zítra máme vepřové řízky.)
José z IP 86.159.33.*** | 12.4.2008 13:34
tak byl opravdu super, min cibule opravdu pomahlo, vcera sice nic moc, ale dneska pozitek
Majoranku davam taky az tesne pred koncem a na cesnek jsem zapomel a ten bobkovy list dam priste a uvidime...
BLA z IP 83.69.34.*** | 13.4.2008 15:25
NIKOLA z IP 89.103.11.*** | 17.11.2008 12:27
NIKOLA z IP 89.103.11.*** | 17.11.2008 12:27
NIKOLA z IP 89.103.11.*** | 17.11.2008 12:27
NIKOLA z IP 89.103.11.*** | 17.11.2008 12:27
NIKOLA z IP 89.103.11.*** | 17.11.2008 12:27
ja rád gulášek z IP 193.179.242.*** | 17.9.2008 05:13
NIKOLA z IP 89.103.11.*** | 17.11.2008 12:28
Jé...moc se vám omlouvám, žejsem to napsala 4!
Mně to naštvalo!
gurman z IP 88.103.103.*** | 10.12.2008 19:38
udelej te si to i s hovnem je to dobra lahudka
jednoduse poduste hovno a pak ho hodíte do gulase a poradne zamichejte je to delikatesa!!!
NIKOLA z IP 89.103.189.*** | 15.12.2008 20:01
gurman z IP 88.103.103.*** | 27.12.2008 20:49
vys ty vubec jaka je to lahudka !!!!hovno je nejlepsi delikatesa na svete.ale kdyz mas sracku tak to musis zahustit kobilincem.schvalne si to udelej a uvidis jaka to je lahudka.a kdyz to hovno budes brat z hajzlu tak si ho narvy do huby aby to melo to aroma
gurman z IP 88.103.103.*** | 27.12.2008 20:49
vys ty vubec jaka je to lahudka !!!!hovno je nejlepsi delikatesa na svete.ale kdyz mas sracku tak to musis zahustit kobilincem.schvalne si to udelej a uvidis jaka to je lahudka.a kdyz to hovno budes brat z hajzlu tak si ho narvy do huby aby to melo to aroma
gurman z IP 88.103.103.*** | 10.12.2008 19:44
rstusrziuhzdt
gurman z IP 88.103.103.*** | 10.12.2008 19:45
dtrzustrástz
gurman z IP 88.103.103.*** | 10.12.2008 19:45
eyrzu#sxz njtzed
gurman z IP 88.103.103.*** | 10.12.2008 19:46
WERZerhzew
gurman z IP 88.103.103.*** | 10.12.2008 19:46
yráižasrju
y
Pavlik z IP 89.103.212.*** | 30.12.2008 12:49
Zdravicko. Rad bych tady opravil omyl. Jiska se dela tak, ze osmahnete mouku na tuku(sprazite ji) A bud do svetla nebo do tmava. Jak zde jiz bylo receno tak AMERIKA(voda a mouka) je opravdu barbarstvy a pokrm po ni ma moucnou prichut pokud se jeste minimalne pul hodiny nepovari.
akloj z IP 88.146.160.*** | 30.12.2008 14:12
Guláš ten se chválí sám pokud ho zvládne kuchař/ka
johny z IP 77.48.109.*** | 2.1.2009 11:34
hele lidičky nechápu jak se můžete hádat kvůly receptu na gulášek to neopobíram. heh.. gulášek v bochníku no super nápad určitě vyzkoušim a určitě se nenech znechutit takovýma blbama co tady dokážou takhle nesmyslně prudit.. hi.. jaks e říká proti gustu žádnej dyšputát bo ne?? a pro vás prudiče kdybyste byly tak úžasný kuchaři jak tad yze sebe děláte tak nehledáte recept na hovězí guláš na netu si myslim já a každopádně recepty mají přinášet inspiraci a tu zde najdete.. takže čaues Luky
Olga))) z IP 217.77.165.*** | 26.2.2009 00:21
PosuK z IP 90.179.240.*** | 14.4.2009 10:36
TY debile už jsem ten guláš smažil je na hovno ty čuráku jdi do prdele s tím tvojím gulášem
pivo z IP 217.118.82.*** | 30.1.2010 17:46
kdy se tam dava to pivo?
kubassi z IP 89.103.142.*** | 17.2.2012 04:27
Anetka z IP 2a00:1028:83ca:*** | 30.7.2015 08:27