Hovězí guláš

Napsal (») 24. 5. 2006 v kategorii Z hovězího masa, přečteno: 27159×
smile Hovězí gulášek s černým pivkem smile

/obrazky/Lenka.bloger.cz/Gulasek.jpg

Co budeme potřebovat?

  • 500g hovězí zadní
  • 2 ks cibule
  • sůl, pepř
  • sladká paprika
  • 0,5l černé pivo
  • olej
  • hladká mouka
  • česnek

Jak na to?

Na oleji (nebo na sádle) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, okořeníme solí a pepřem a opečeme.
Poté posypeme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vody a černým smile . Podusíme až je maso dostatečně měkké. Můžeme též dusit v "papiňáku".

Chvíli před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme. Pokud je guláš hodně hustý, přilejeme trochu vody. Pokud je řídký, zahustíme moukou ještě jednou. Dle chuti přidáme rozetřený česnek.

Podáváme nejlépe s chlebem, ale může být i knedlík... Záleží na každém z vás čemu dá přednost.

Dobrou chuť.

A ještě jeden tip na závěr. smile
Pokud chcete zaujmout netradičním servírováním, tak doporučuji koupit kulatý chleba a odkrojit vrch, vydlabat střídu a hotový guláš servírovat v něm - jak vidíte na obrázku.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Eddy z IP *** | 24.6.2006 22:15
FAKT DOBROTA
| 25.6.2006 19:58
Díky za pochvalu, jsem ráda, že chutnalo. smile
corben z IP *** | 5.7.2006 14:30
Tak ja to jdu zkusit smile
corben z IP *** | 5.7.2006 14:35
hmm... smile Zatim to vypada dobre, uvidime za pulhodiky smile
| 5.7.2006 23:16
Jak to dopadlo smile Doufám, že dobře a že chutnalo ...
wendy z IP *** | 13.7.2006 15:27
ahoj zoušeli jsme to podle Vašeho receptu a je to pěkně hnusný, spíše na poblití!!a nemá to žádnou chuť smile
devil z IP *** | 13.7.2006 22:53
jen aby to nebylo chybnou "implementací" smile
| 14.7.2006 12:16
Je mi líto, že se vám to nepovedlo... smile bohužel nezáleží jen na receptu, ale hlavně záleží na tom kdo jídlo připravuje, tedy na kuchaři a jeho chuti... vařit se má s láskou... smile
z IP *** | 11.8.2006 16:26
fakt jo? smile
anonym cislo 2 z IP 82.113.50.*** | 2.10.2008 18:49
Já tady zvládnu guláš na 5 různých způsobů a tento obyčejný je stejně nejlepší!! :) Ale souhlasím s Lenkou, ten vyblitej guláš bez chuti zřejmě anonym zapoměl dochutit!!
Lenka z IP 83.240.77.*** | 3.8.2010 16:33
Nevim co nachystat k obědu!!!!!smile23
corben z IP *** | 14.7.2006 12:53
Bylo to vynikajici, spis neumi varit smile
| 14.7.2006 13:30
Mám radost smile , že vám chutnalo, fakt záleží na tom kdo vaří... smile
z IP *** | 7.11.2006 13:21
je to luxus
katja z IP *** | 20.1.2007 11:11
zkousime smile snad se povede a bude chutnat smile
Bob z IP 213.175.39.*** | 15.2.2007 19:33
Dnes večer to zkusím, tak uviíme, jak se to povede. Jen mě překvapuje, že se tam nedává nic na změkčení masa, jako je třeba jedlá soda (pokud se nepletu).
Bob z IP 213.175.39.*** | 16.2.2007 11:37
Tak jsem to zkusil, no nevím, jak se mi to povedlo, protože jsem kuchařský začátečník, příště budu postupovat jinak, např. při zahušťování moukou nebo množstvím koření a podobně, některé detaily mi v receptu chyběly. Navíc místo zahušťování moukou doporučuji nastrouhat na droboučkém struhadle brambor, který se pak následně rozvaří - škrob z brambory skvěle zahustí a hrudky nehrozí, jak se stalo mě.
| 16.2.2007 12:59
Ano smile , může se zahustit bramborem, záleží na zvyku. Jinak doufám, že chutnalo... smile
Bob z IP 213.175.39.*** | 16.2.2007 14:08
Bylo to docela dobré, ale příště zvolím trochu jiný postup, jak jsem napsal, abych předešel hrudkám (chyba z nezkušenosti). Dovařil jsem až pozdě v noci, takže mě pořádná porce čeká až dnes, až příjdu z práce - zase v noci.
STEVE z IP 84.47.34.*** | 16.2.2007 20:03
hlavne bez múky a odporúčam dvojnásobok cibule.
Zemiaky môžu byť nastrúhané ale chce to hlavne trpezlivosť pri varení!
Dobrú chuť!!
Katja z IP 82.100.16.*** | 16.2.2007 17:19
Máme vyzkoušeno.Opravdu moc velká dobrota.Celá rodinka si pochutnala smile
Pe´tan z IP 85.71.33.*** | 18.3.2007 09:10
supr blog! až budu něco potřebovat uvařit tak sem juknu.
| 19.3.2007 09:54
Díky za pochvalu... smile
Maragall z IP 77.210.41.*** | 25.4.2009 20:30
Zamente hovezi zadni, za predni (klizka)
Teprve pak byde to masicko mekoucke...smile


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel šest a dvě