Hovězí guláš

Napsal (») 24. 5. 2006 v kategorii Z hovězího masa, přečteno: 27160×
smile Hovězí gulášek s černým pivkem smile

/obrazky/Lenka.bloger.cz/Gulasek.jpg

Co budeme potřebovat?

  • 500g hovězí zadní
  • 2 ks cibule
  • sůl, pepř
  • sladká paprika
  • 0,5l černé pivo
  • olej
  • hladká mouka
  • česnek

Jak na to?

Na oleji (nebo na sádle) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, okořeníme solí a pepřem a opečeme.
Poté posypeme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vody a černým smile . Podusíme až je maso dostatečně měkké. Můžeme též dusit v "papiňáku".

Chvíli před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme. Pokud je guláš hodně hustý, přilejeme trochu vody. Pokud je řídký, zahustíme moukou ještě jednou. Dle chuti přidáme rozetřený česnek.

Podáváme nejlépe s chlebem, ale může být i knedlík... Záleží na každém z vás čemu dá přednost.

Dobrou chuť.

A ještě jeden tip na závěr. smile
Pokud chcete zaujmout netradičním servírováním, tak doporučuji koupit kulatý chleba a odkrojit vrch, vydlabat střídu a hotový guláš servírovat v něm - jak vidíte na obrázku.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
z IP 82.100.16.*** | 25.5.2007 12:48
mno,tak o to hur smile
GULAS z IP 213.220.240.*** | 23.5.2007 21:51
rikal jsem snad jsem jsem holka??? huh???? smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile
z IP 82.100.16.*** | 20.5.2007 15:35
ha ha,,tak tady asi nekdo nema vubec poneti o vareni.A vsadim se ze to napsal muzskej,protoze takova kravovina muze napadnout jen chlapa smile smile smile smile jestli to byla zenska,tak asi to bude takovej ten typ,ktereej ma kuchyn na ozdobu smile smile
GULAS z IP 213.220.240.*** | 19.5.2007 23:28
JISKO????? JAK DLOUHO JSI BYL NA ZACHODE PO TOMHLE JIDLU?????? smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile
z IP 82.100.16.*** | 11.5.2007 15:07
smile Mouka a voda..to je klasicka jiska.Takovy ty kupovany,to je zkratka na..Neni nad domaci jisku. smile mno smile
magor z IP 195.47.1.*** | 11.5.2007 10:59
Dobry den, behem tohoto seznameni s vyse uvedenym gulasem mam uz take prujem :-) ne a ted vazne . Zahustovani pokrmu AMRIKOU (mouka s vodou) je proste barbarstvi . To si nemuzete pripravit jisku ? Preci jen tech pet minut bude stat zato :-) dekuji barbar
GULAS z IP 86.49.65.*** | 25.4.2007 18:41
promin jo, ale ten gulas na tom obrazku vypada jak hovno (spis jak prujem)
| 19.3.2007 09:54
Díky za pochvalu... smile
Pe´tan z IP 85.71.33.*** | 18.3.2007 09:10
supr blog! až budu něco potřebovat uvařit tak sem juknu.
STEVE z IP 84.47.34.*** | 16.2.2007 20:03
hlavne bez múky a odporúčam dvojnásobok cibule.
Zemiaky môžu byť nastrúhané ale chce to hlavne trpezlivosť pri varení!
Dobrú chuť!!


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a šest