Hovězí guláš

Napsal (») 24. 5. 2006 v kategorii Z hovězího masa, přečteno: 27160×
smile Hovězí gulášek s černým pivkem smile

/obrazky/Lenka.bloger.cz/Gulasek.jpg

Co budeme potřebovat?

  • 500g hovězí zadní
  • 2 ks cibule
  • sůl, pepř
  • sladká paprika
  • 0,5l černé pivo
  • olej
  • hladká mouka
  • česnek

Jak na to?

Na oleji (nebo na sádle) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, okořeníme solí a pepřem a opečeme.
Poté posypeme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vody a černým smile . Podusíme až je maso dostatečně měkké. Můžeme též dusit v "papiňáku".

Chvíli před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme. Pokud je guláš hodně hustý, přilejeme trochu vody. Pokud je řídký, zahustíme moukou ještě jednou. Dle chuti přidáme rozetřený česnek.

Podáváme nejlépe s chlebem, ale může být i knedlík... Záleží na každém z vás čemu dá přednost.

Dobrou chuť.

A ještě jeden tip na závěr. smile
Pokud chcete zaujmout netradičním servírováním, tak doporučuji koupit kulatý chleba a odkrojit vrch, vydlabat střídu a hotový guláš servírovat v něm - jak vidíte na obrázku.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Rar z IP 77.104.243.*** | 7.6.2007 21:52
Aby ses neposrala smile
w z IP 160.218.194.*** | 7.6.2007 10:27
Nechápu,jak může o guláši psát Blbka,která nerozezná (viz."recept")smažení od pečení a ještě ho neumí správně zahustit.Musíš se hodně učit,než začneš radit Telátko.W.
Rarach z IP 77.104.243.*** | 5.6.2007 21:21
Guláš jedině na sádle se slaninou,kolik masa,tolik cibule.přidat lžíci rajč.protlaku,stroužek česneku nic nezkazí,zahustit strouhankou z tvrdého chleba,kmín,majoránku,gulášovou papriku,1 kulatou feferonku,zkuste to,prostě žrádlo.
GULAS z IP 86.49.65.*** | 4.6.2007 22:18
Saaamo, zensky jsou stjne jenom na vareni a mozna tak na rodeni smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile
z IP 89.31.12.*** | 3.6.2007 10:55
Představ si že jsem chlap a vařím denně, tudíž o vaření cosi budu vědět, nebuď toliko emancipovaná....GL77
Katja z IP 82.100.16.*** | 1.6.2007 18:27
To je fakt,co muze chlap vedet o vareni?? smile At to radeji nechaj na nas zenskych NO NE? smile
| 1.6.2007 18:08
Koukám, že chlapi umí jen všechno zkritizovat... smile
| 1.6.2007 18:05
Je více možností jak zahustit guláš... Někdo to dělá tak a jiný onak... zkrátka sto lídí sto chutí. Ale myslím, že napsat, že to a to je blbost, je opravdu BLBOST smile smile
Tom z IP 88.101.101.*** | 1.6.2007 16:05
a co ten olej proboha?
misto oleje doporucuji slaninu. A misto 2 cibuli na pul kila masa doporucuju pul kila cibule nebo vic - tim se nic nezkazi. A hlavne tu cibuli rozvarit uplne dohneda - to je tak 30 - 40 minut.

Koukam ze zensky neumi udelat gulas :-)

Tom z IP 88.101.101.*** | 1.6.2007 16:02
Zahustovat gulas moukou je blbost. Bramborama taky blbost. Gulas se zahustuje jedine chlebem. Nenadela se pri tom takovej bordel a je to lepsi. Staci dva krajice zbavit kury, nadrobit, dat do nadoby s vodou, nechat chvili rozmocit a hotovo....


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel čtyři a dvě