Hovězí guláš

Napsal (») 24. 5. 2006 v kategorii Z hovězího masa, přečteno: 27160×
smile Hovězí gulášek s černým pivkem smile

/obrazky/Lenka.bloger.cz/Gulasek.jpg

Co budeme potřebovat?

  • 500g hovězí zadní
  • 2 ks cibule
  • sůl, pepř
  • sladká paprika
  • 0,5l černé pivo
  • olej
  • hladká mouka
  • česnek

Jak na to?

Na oleji (nebo na sádle) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, okořeníme solí a pepřem a opečeme.
Poté posypeme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vody a černým smile . Podusíme až je maso dostatečně měkké. Můžeme též dusit v "papiňáku".

Chvíli před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme. Pokud je guláš hodně hustý, přilejeme trochu vody. Pokud je řídký, zahustíme moukou ještě jednou. Dle chuti přidáme rozetřený česnek.

Podáváme nejlépe s chlebem, ale může být i knedlík... Záleží na každém z vás čemu dá přednost.

Dobrou chuť.

A ještě jeden tip na závěr. smile
Pokud chcete zaujmout netradičním servírováním, tak doporučuji koupit kulatý chleba a odkrojit vrch, vydlabat střídu a hotový guláš servírovat v něm - jak vidíte na obrázku.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Ivo z IP 80.188.56.*** | 13.1.2008 13:30
Tak předně, dobrý den všem tady,
vaření guláše je vynikající způsob jak experimentovat s chutěmi a tedy i s ingrediencemi.Základ guláše je + - stejný, ale postup, teplota a hlavně neustálá ochutnávka v průběhu přípravy zásadně změní konečný výsledek.Pokud někdo vaří stylem sádlo, cibulka, maso, sůl, kmín, paprika, vše tam nahází aniž by ochutnal, přivoněl a okoukl.Ať vařit raději nezačíná.Jedl jsem gulášů několik od různých lidí a vždy jsem se ptal na ingredience a zahušťování.Výsledek: pokud mi chutnal a většině u stolu, tak dotyčný kuchař(ka)vždy vařila s láskou a to je u vaření nejvíce vidět.Tak mějte báječný den a já jdu jeden takový guláš právě zahustit.I
marcy z IP 213.226.208.*** | 25.10.2007 11:59
smile jdu ho zkusit . .. nikdy se mi gulas nepovedl smile jsem nováček a jdu ho delat po 3 v zivote !!! ale uz se proste musi povest. Nepochopila jsem jak je to s tou cibuli . . . me se hned pripeka. ale uz vim,ze to ma byt na mirnem "ohni" a radeji dele..a do zlatova - to am byt zaklad. Teorii mam za sebou smile a jdu na praxi smile
Vařečka10 z IP 62.24.83.*** | 9.10.2007 14:48
No nevím nevím, rozvařit cibuli do hněda se mi ještě nikdy nepovedlo, ale restovat do hněda cibulku jde, ale rozhodně to netvrvá 30-40 minut i když se to bude dělat na mírnym ohni. A klasickej guláš bych dělal spíš na sádle nebo oleji než na slanině. jinak s cibulí souhlas kolik masa tolik cibule smile
zdenda z IP 84.16.99.*** | 4.10.2007 17:42
Recept vyzkouším, už se mi sbíhají sliny. ozvu se jak to dopadlo. Zdenda
kulalo z IP 88.103.195.*** | 20.9.2007 14:46
Hmmmmmmmmmmmm vypada to užasne hned bych se do toho pustila!! smile
z IP 82.100.16.*** | 14.9.2007 11:03
Ahoj dotycnej.Konecne tady zaznela normalni slova,po tak dlouhy dobe,ale prece. smile tak dal.Varit s laskou,a hlavne te to musi bavit.ja to mam vylozene jako konicek.S pozdravem..
| 14.9.2007 11:03
Líbí se mi tvůj názor, že vařit se má s láskou, už jsem to tady psala a jsem ráda, že se k němu přidáváš... smile
Na večeři klidně přijď, jen dej dopředu vědět kdy, aby pro tebe taky něco zbylo... smile smile
bodie z IP 80.65.176.*** | 14.9.2007 10:26
Hlavni rozdil spatruji v pristupu k jidlu samotnemu vice nez v jednotlivych neshodach mezi Vami. Clovek zvykly na to ze kazde rano zere kure v aute cestou do prace, obedva u MCa a k veceri tlaci do hlavy bagetu od Crocodille jednoduse nemuze docenit vareni jako takove. (Stejne tak doktori nikdy nedoceni hladinu jeho cholesterolu). Jde o to ze varit se ma s laskou a dobry v nem bude jen clovek co to tak dela. Co me se tyce: zahodte kucharky (zvlaste ty kde se udava presna gramaz vsech prisad) a spatlejte to co je doma. Experimentujte a investigujte sve kulinarske prestrelky. Jsem ten clovek co se sirokym usmevem pochvali i ten nejvetsi "blivajz" a to uz jenom proto abych dotycnemu autorovi pokrmu nevzal nadseni uverit priste to stejne a mnohem lepsi...
Lenko: Pozves me nekdy na veceri? smile smile
Jarmila z IP 82.150.166.*** | 31.7.2007 04:41
Když tam nic jiného nemáš tak si tam nastřílej ten česnek.
Milan z IP 82.150.166.*** | 31.7.2007 04:37
Ti co tady sprostě kritizují jsou většinou ubožáci kteří ještě neuvařili ani čaj nebo kávu.Milá Lenko nic si z těch blbců nedělej,jsou to takoví kterým maminka vše strčí pod frňák.Dávej další dobré nápady a mi chlapy je budeme zkoušet.Jsem vyučený kuchař a již na učňáku jsme guláš v chlebu dělaji.Moc úspěchu ve vaření.Staré a pravdivé pořekadlo je že hlad je dobrý kuchař.Milan 68 let


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a šest