Hovězí guláš

Napsal (») 24. 5. 2006 v kategorii Z hovězího masa, přečteno: 27160×
smile Hovězí gulášek s černým pivkem smile

/obrazky/Lenka.bloger.cz/Gulasek.jpg

Co budeme potřebovat?

  • 500g hovězí zadní
  • 2 ks cibule
  • sůl, pepř
  • sladká paprika
  • 0,5l černé pivo
  • olej
  • hladká mouka
  • česnek

Jak na to?

Na oleji (nebo na sádle) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, okořeníme solí a pepřem a opečeme.
Poté posypeme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vody a černým smile . Podusíme až je maso dostatečně měkké. Můžeme též dusit v "papiňáku".

Chvíli před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme. Pokud je guláš hodně hustý, přilejeme trochu vody. Pokud je řídký, zahustíme moukou ještě jednou. Dle chuti přidáme rozetřený česnek.

Podáváme nejlépe s chlebem, ale může být i knedlík... Záleží na každém z vás čemu dá přednost.

Dobrou chuť.

A ještě jeden tip na závěr. smile
Pokud chcete zaujmout netradičním servírováním, tak doporučuji koupit kulatý chleba a odkrojit vrch, vydlabat střídu a hotový guláš servírovat v něm - jak vidíte na obrázku.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
José z IP 86.159.33.*** | 12.4.2008 13:34
tak byl opravdu super, min cibule opravdu pomahlo, vcera sice nic moc, ale dneska pozitek smile Majoranku davam taky az tesne pred koncem a na cesnek jsem zapomel a ten bobkovy list dam priste a uvidime...
Jirka z IP 193.85.7.*** | 11.4.2008 22:57
Ahoj, ale majoránku až tak 5 minut před koncem a jen trošičku. A moje máma do "toho" :-) dává i bobkový list. Kolega z práce sice říká, že se bobk.list dává k divočině, ale zkuste to, je to super! A taky tam dejte rozmačkaný čerstvý česnek!
Dobrou chuť! (Zítra máme vepřové řízky.)
José z IP 86.159.33.*** | 11.4.2008 09:47
S tou cibuli na tom neco bude, minule jsem dal hodne cibule a byl k nicemu, opravdu sladky, tak dneska jsem dal polovicni davku a uvidime, jak to dopadne, jen jeste pridavam majoranku, doda trosicku aroma a chut. Pak dam vedet jaky byl smile
Karl Gussepini z IP 89.102.98.*** | 27.3.2008 16:28
presidentsky gulas je nejlepsi gulas co jsem kdy jedl recept primo od vaclava skuste!!!! Gussep
Brokolicový Král z IP 193.85.7.*** | 22.3.2008 18:29
Já mám rád květákový guláš s hráškem,pořádně zahustit mrkví a pažitku navrch ! Příloha.....kapustové placky.....
Jirka z Olomouce z IP 193.85.7.*** | 7.3.2008 23:04
Ahoj všichni příznivci gulášku! Opravdu se tady na několika místech psalo, že raději víc cibule než méně. Mám ale jinou zkušenost, když se dá hodně cibule (někdo říká kolik masa), guláš je pak sladký nejde s tím nic udělat, jedině snad udělat nějak víc šťávy, ať se to rozředí. Ale jak to pak bude chutnat? Rozhodně zítra dám polovinu obvyklého množství, a pokud vzpomenu, sdělím svoji zkušenost. Jinak přeju všem hodně zdaru, provokace odtud mažte a pokud máte s cibulí zkušenost, napište řádek dva. Co to prosím znamená "vydusit maso do tuku", nebo "šťávu do tuku" nebo tak nějak? To tam po dodušení masa nesmí být žádná voda-chápu to dobře? Pěknou dobrou noc a příjemné kulinářské zážitky z Olomouce přeje Jirka
| 2.3.2008 09:58
Já vařím maso v papiňáku asi necelou půl hodinu a pak se dovaří ještě během dochucování. Nejde to napsat přesně, musí se zkusit a vařit s láskou jak už tady bylo psáno... smile
Tak hodně štěstí.
| 2.3.2008 09:55
Díky za přání, a já přeju na oplátku, aby se gulášek povedl a hlavně, aby chutnal... to je to nejdůležitější.
A na konec si dejte smile smile smile
Ruby z IP 86.146.213.*** | 28.2.2008 23:53
Zdravim Lenko, pri pohledu na Tvuj Gulasek chytam slinu, takze si ho pujdu zkusit uvarit. Varim rada, ale s Gulasem jeste zkusenosti nemam. Napisu, jak se poved. Preji Ti hodne stesti a mnoho dalsich fajn receptu.
Ribana z IP 84.52.131.*** | 25.2.2008 22:19
Jak dlouho se musí vařit maso, aby bylo měkké?


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a deset