Co budeme potřebovat?
- 500g hovězí zadní
- 2 ks cibule
- sůl, pepř
- sladká paprika
- 0,5l černé pivo
- olej
- hladká mouka
- česnek
Jak na to?
Na oleji (nebo na sádle) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, okořeníme solí a pepřem a opečeme.
Poté posypeme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vody a černým . Podusíme až je maso dostatečně měkké. Můžeme též dusit v "papiňáku".
Chvíli před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme. Pokud je guláš hodně hustý, přilejeme trochu vody. Pokud je řídký, zahustíme moukou ještě jednou. Dle chuti přidáme rozetřený česnek.
Podáváme nejlépe s chlebem, ale může být i knedlík... Záleží na každém z vás čemu dá přednost.
Dobrou chuť.
A ještě jeden tip na závěr.
Pokud chcete zaujmout netradičním servírováním, tak doporučuji koupit kulatý chleba a odkrojit vrch, vydlabat střídu a hotový guláš servírovat v něm - jak vidíte na obrázku.