Hovězí guláš

Napsal (») 24. 5. 2006 v kategorii Z hovězího masa, přečteno: 27160×
smile Hovězí gulášek s černým pivkem smile

/obrazky/Lenka.bloger.cz/Gulasek.jpg

Co budeme potřebovat?

  • 500g hovězí zadní
  • 2 ks cibule
  • sůl, pepř
  • sladká paprika
  • 0,5l černé pivo
  • olej
  • hladká mouka
  • česnek

Jak na to?

Na oleji (nebo na sádle) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, okořeníme solí a pepřem a opečeme.
Poté posypeme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vody a černým smile . Podusíme až je maso dostatečně měkké. Můžeme též dusit v "papiňáku".

Chvíli před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme. Pokud je guláš hodně hustý, přilejeme trochu vody. Pokud je řídký, zahustíme moukou ještě jednou. Dle chuti přidáme rozetřený česnek.

Podáváme nejlépe s chlebem, ale může být i knedlík... Záleží na každém z vás čemu dá přednost.

Dobrou chuť.

A ještě jeden tip na závěr. smile
Pokud chcete zaujmout netradičním servírováním, tak doporučuji koupit kulatý chleba a odkrojit vrch, vydlabat střídu a hotový guláš servírovat v něm - jak vidíte na obrázku.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
bodie z IP 80.65.176.*** | 14.9.2007 10:26
Hlavni rozdil spatruji v pristupu k jidlu samotnemu vice nez v jednotlivych neshodach mezi Vami. Clovek zvykly na to ze kazde rano zere kure v aute cestou do prace, obedva u MCa a k veceri tlaci do hlavy bagetu od Crocodille jednoduse nemuze docenit vareni jako takove. (Stejne tak doktori nikdy nedoceni hladinu jeho cholesterolu). Jde o to ze varit se ma s laskou a dobry v nem bude jen clovek co to tak dela. Co me se tyce: zahodte kucharky (zvlaste ty kde se udava presna gramaz vsech prisad) a spatlejte to co je doma. Experimentujte a investigujte sve kulinarske prestrelky. Jsem ten clovek co se sirokym usmevem pochvali i ten nejvetsi "blivajz" a to uz jenom proto abych dotycnemu autorovi pokrmu nevzal nadseni uverit priste to stejne a mnohem lepsi...
Lenko: Pozves me nekdy na veceri? smile smile
| 14.9.2007 11:03
Líbí se mi tvůj názor, že vařit se má s láskou, už jsem to tady psala a jsem ráda, že se k němu přidáváš... smile
Na večeři klidně přijď, jen dej dopředu vědět kdy, aby pro tebe taky něco zbylo... smile smile
milan z IP 82.230.95.*** | 13.4.2008 13:39
smile neni pravda,ze kdyz se maso predem osoli,,,,ze mekne hur,???????jako myslim hovezi!!!
z IP 82.100.16.*** | 14.9.2007 11:03
Ahoj dotycnej.Konecne tady zaznela normalni slova,po tak dlouhy dobe,ale prece. smile tak dal.Varit s laskou,a hlavne te to musi bavit.ja to mam vylozene jako konicek.S pozdravem..
kulalo z IP 88.103.195.*** | 20.9.2007 14:46
Hmmmmmmmmmmmm vypada to užasne hned bych se do toho pustila!! smile
zdenda z IP 84.16.99.*** | 4.10.2007 17:42
Recept vyzkouším, už se mi sbíhají sliny. ozvu se jak to dopadlo. Zdenda
marcy z IP 213.226.208.*** | 25.10.2007 11:59
smile jdu ho zkusit . .. nikdy se mi gulas nepovedl smile jsem nováček a jdu ho delat po 3 v zivote !!! ale uz se proste musi povest. Nepochopila jsem jak je to s tou cibuli . . . me se hned pripeka. ale uz vim,ze to ma byt na mirnem "ohni" a radeji dele..a do zlatova - to am byt zaklad. Teorii mam za sebou smile a jdu na praxi smile
Ivo z IP 80.188.56.*** | 13.1.2008 13:30
Tak předně, dobrý den všem tady,
vaření guláše je vynikající způsob jak experimentovat s chutěmi a tedy i s ingrediencemi.Základ guláše je + - stejný, ale postup, teplota a hlavně neustálá ochutnávka v průběhu přípravy zásadně změní konečný výsledek.Pokud někdo vaří stylem sádlo, cibulka, maso, sůl, kmín, paprika, vše tam nahází aniž by ochutnal, přivoněl a okoukl.Ať vařit raději nezačíná.Jedl jsem gulášů několik od různých lidí a vždy jsem se ptal na ingredience a zahušťování.Výsledek: pokud mi chutnal a většině u stolu, tak dotyčný kuchař(ka)vždy vařila s láskou a to je u vaření nejvíce vidět.Tak mějte báječný den a já jdu jeden takový guláš právě zahustit.I
Ribana z IP 84.52.131.*** | 25.2.2008 22:19
Jak dlouho se musí vařit maso, aby bylo měkké?
| 2.3.2008 09:58
Já vařím maso v papiňáku asi necelou půl hodinu a pak se dovaří ještě během dochucování. Nejde to napsat přesně, musí se zkusit a vařit s láskou jak už tady bylo psáno... smile
Tak hodně štěstí.
Ruby z IP 86.146.213.*** | 28.2.2008 23:53
Zdravim Lenko, pri pohledu na Tvuj Gulasek chytam slinu, takze si ho pujdu zkusit uvarit. Varim rada, ale s Gulasem jeste zkusenosti nemam. Napisu, jak se poved. Preji Ti hodne stesti a mnoho dalsich fajn receptu.
| 2.3.2008 09:55
Díky za přání, a já přeju na oplátku, aby se gulášek povedl a hlavně, aby chutnal... to je to nejdůležitější.
A na konec si dejte smile smile smile
Jirka z Olomouce z IP 193.85.7.*** | 7.3.2008 23:04
Ahoj všichni příznivci gulášku! Opravdu se tady na několika místech psalo, že raději víc cibule než méně. Mám ale jinou zkušenost, když se dá hodně cibule (někdo říká kolik masa), guláš je pak sladký nejde s tím nic udělat, jedině snad udělat nějak víc šťávy, ať se to rozředí. Ale jak to pak bude chutnat? Rozhodně zítra dám polovinu obvyklého množství, a pokud vzpomenu, sdělím svoji zkušenost. Jinak přeju všem hodně zdaru, provokace odtud mažte a pokud máte s cibulí zkušenost, napište řádek dva. Co to prosím znamená "vydusit maso do tuku", nebo "šťávu do tuku" nebo tak nějak? To tam po dodušení masa nesmí být žádná voda-chápu to dobře? Pěknou dobrou noc a příjemné kulinářské zážitky z Olomouce přeje Jirka
Brokolicový Král z IP 193.85.7.*** | 22.3.2008 18:29
Já mám rád květákový guláš s hráškem,pořádně zahustit mrkví a pažitku navrch ! Příloha.....kapustové placky.....
gog z IP 84.42.155.*** | 7.2.2010 14:12
:puke:
Karl Gussepini z IP 89.102.98.*** | 27.3.2008 16:28
presidentsky gulas je nejlepsi gulas co jsem kdy jedl recept primo od vaclava skuste!!!! Gussep


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a jedenáct