Hovězí guláš

Napsal (») 24. 5. 2006 v kategorii Z hovězího masa, přečteno: 27160×
smile Hovězí gulášek s černým pivkem smile

/obrazky/Lenka.bloger.cz/Gulasek.jpg

Co budeme potřebovat?

  • 500g hovězí zadní
  • 2 ks cibule
  • sůl, pepř
  • sladká paprika
  • 0,5l černé pivo
  • olej
  • hladká mouka
  • česnek

Jak na to?

Na oleji (nebo na sádle) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, okořeníme solí a pepřem a opečeme.
Poté posypeme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vody a černým smile . Podusíme až je maso dostatečně měkké. Můžeme též dusit v "papiňáku".

Chvíli před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme. Pokud je guláš hodně hustý, přilejeme trochu vody. Pokud je řídký, zahustíme moukou ještě jednou. Dle chuti přidáme rozetřený česnek.

Podáváme nejlépe s chlebem, ale může být i knedlík... Záleží na každém z vás čemu dá přednost.

Dobrou chuť.

A ještě jeden tip na závěr. smile
Pokud chcete zaujmout netradičním servírováním, tak doporučuji koupit kulatý chleba a odkrojit vrch, vydlabat střídu a hotový guláš servírovat v něm - jak vidíte na obrázku.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
GULAS z IP 86.49.65.*** | 25.4.2007 18:41
promin jo, ale ten gulas na tom obrazku vypada jak hovno (spis jak prujem)
magor z IP 195.47.1.*** | 11.5.2007 10:59
Dobry den, behem tohoto seznameni s vyse uvedenym gulasem mam uz take prujem :-) ne a ted vazne . Zahustovani pokrmu AMRIKOU (mouka s vodou) je proste barbarstvi . To si nemuzete pripravit jisku ? Preci jen tech pet minut bude stat zato :-) dekuji barbar
z IP 82.100.16.*** | 11.5.2007 15:07
smile Mouka a voda..to je klasicka jiska.Takovy ty kupovany,to je zkratka na..Neni nad domaci jisku. smile mno smile
kamil z IP 193.85.230.*** | 18.6.2007 11:08
jak můžete nazvat jíškou vodu s mokuou to skuchařinou nemá nic společného smile
GULAS z IP 213.220.240.*** | 19.5.2007 23:28
JISKO????? JAK DLOUHO JSI BYL NA ZACHODE PO TOMHLE JIDLU?????? smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile
z IP 82.100.16.*** | 20.5.2007 15:35
ha ha,,tak tady asi nekdo nema vubec poneti o vareni.A vsadim se ze to napsal muzskej,protoze takova kravovina muze napadnout jen chlapa smile smile smile smile jestli to byla zenska,tak asi to bude takovej ten typ,ktereej ma kuchyn na ozdobu smile smile
GULAS z IP 213.220.240.*** | 23.5.2007 21:51
rikal jsem snad jsem jsem holka??? huh???? smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile
z IP 82.100.16.*** | 25.5.2007 12:48
mno,tak o to hur smile
Tom z IP 88.101.101.*** | 1.6.2007 16:02
Zahustovat gulas moukou je blbost. Bramborama taky blbost. Gulas se zahustuje jedine chlebem. Nenadela se pri tom takovej bordel a je to lepsi. Staci dva krajice zbavit kury, nadrobit, dat do nadoby s vodou, nechat chvili rozmocit a hotovo....
| 1.6.2007 18:05
Je více možností jak zahustit guláš... Někdo to dělá tak a jiný onak... zkrátka sto lídí sto chutí. Ale myslím, že napsat, že to a to je blbost, je opravdu BLBOST smile smile
Tom z IP 88.101.101.*** | 1.6.2007 16:05
a co ten olej proboha?
misto oleje doporucuji slaninu. A misto 2 cibuli na pul kila masa doporucuju pul kila cibule nebo vic - tim se nic nezkazi. A hlavne tu cibuli rozvarit uplne dohneda - to je tak 30 - 40 minut.

Koukam ze zensky neumi udelat gulas :-)

| 1.6.2007 18:08
Koukám, že chlapi umí jen všechno zkritizovat... smile
Vařečka10 z IP 62.24.83.*** | 9.10.2007 14:48
No nevím nevím, rozvařit cibuli do hněda se mi ještě nikdy nepovedlo, ale restovat do hněda cibulku jde, ale rozhodně to netvrvá 30-40 minut i když se to bude dělat na mírnym ohni. A klasickej guláš bych dělal spíš na sádle nebo oleji než na slanině. jinak s cibulí souhlas kolik masa tolik cibule smile
Katja z IP 82.100.16.*** | 1.6.2007 18:27
To je fakt,co muze chlap vedet o vareni?? smile At to radeji nechaj na nas zenskych NO NE? smile
z IP 89.31.12.*** | 3.6.2007 10:55
Představ si že jsem chlap a vařím denně, tudíž o vaření cosi budu vědět, nebuď toliko emancipovaná....GL77
Rar z IP 77.104.243.*** | 7.6.2007 21:52
Aby ses neposrala smile
GULAS z IP 86.49.65.*** | 4.6.2007 22:18
Saaamo, zensky jsou stjne jenom na vareni a mozna tak na rodeni smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile
Rarach z IP 77.104.243.*** | 5.6.2007 21:21
Guláš jedině na sádle se slaninou,kolik masa,tolik cibule.přidat lžíci rajč.protlaku,stroužek česneku nic nezkazí,zahustit strouhankou z tvrdého chleba,kmín,majoránku,gulášovou papriku,1 kulatou feferonku,zkuste to,prostě žrádlo.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a tři