Divoké kachny se šťavnatou nádivkou

Napsal (») 25. 3. 2007 v kategorii Zvěřína, přečteno: 3729×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Divoka-kachna.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
2 mladé divoké kachny po 600 g,
2 lžičky soli,
pepř,
2 jablka,
2 pomeranče,
4 lžíce rozinek,
2 lžíce rumu,
2 lžíce oleje,
1/8 l kuřecího vývaru,
1 lžíce Solamylu,
1 lžička rybízového želé,
5 lžic suchého sherry

Příprava:
20 minut
Pečení: 45 minut
El. trouba: 200°C
Plyn: stupeň 3 - 4

Příprava:
smile
Kachny omyjte a osušte. Osolte a opepřete uvnitř i zvenčí. Jablka a 1 pomeranč oloupejte, odstraňte jadérka a nakrájejte na kostky. Smíchejte s rozinkami a rumem a naplňte kachny. Otvory uzavřete.

Kachny potřete olejem, položte do pekáče a vložte do horké trouby. Častěji potírejte šťávou nebo vývarem a dbejte, aby dno pekáče bylo stále zalité.

Vývar rozmíchejte se šťávou z druhého pomeranče a s ostatními přísadami. Přidejte k vypečené šťávě a míchejte do hladka. Nechte vzkypět, proceďte a ochuťte.

Kachny udržujte teplé na předehřátém podnosu ve vypnuté troubě. Před podáváním rozkrojte kachny ostrým nožem na půlky.

Vhodná příloha:
smile
Bramborová kaše, červené zelí s jablky a vínem, růžičková kapusta na másle, červené víno.

Divoké kachny jsou pro většinu lidí vzácnou pochoutkou. Můžete si však tímto způsobem připravit i domácí kachnu. Potom prodlužte domu pečení o 15 až 20 minut, déle se vypéká.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a sedm