Rozpočet pro 4 osoby:
2 mladé divoké kachny po 600 g,
2 lžičky soli,
pepř,
2 jablka,
2 pomeranče,
4 lžíce rozinek,
2 lžíce rumu,
2 lžíce oleje,
1/8 l kuřecího vývaru,
1 lžíce Solamylu,
1 lžička rybízového želé,
5 lžic suchého sherry
Příprava: 20 minut
Pečení: 45 minut
El. trouba: 200°C
Plyn: stupeň 3 - 4
Příprava:
Kachny omyjte a osušte. Osolte a opepřete uvnitř i zvenčí. Jablka a 1 pomeranč oloupejte, odstraňte jadérka a nakrájejte na kostky. Smíchejte s rozinkami a rumem a naplňte kachny. Otvory uzavřete.
Kachny potřete olejem, položte do pekáče a vložte do horké trouby. Častěji potírejte šťávou nebo vývarem a dbejte, aby dno pekáče bylo stále zalité.
Vývar rozmíchejte se šťávou z druhého pomeranče a s ostatními přísadami. Přidejte k vypečené šťávě a míchejte do hladka. Nechte vzkypět, proceďte a ochuťte.
Kachny udržujte teplé na předehřátém podnosu ve vypnuté troubě. Před podáváním rozkrojte kachny ostrým nožem na půlky.
Vhodná příloha:
Bramborová kaše, červené zelí s jablky a vínem, růžičková kapusta na másle, červené víno.
Divoké kachny jsou pro většinu lidí vzácnou pochoutkou. Můžete si však tímto způsobem připravit i domácí kachnu. Potom prodlužte domu pečení o 15 až 20 minut, déle se vypéká.
Dobrou chuť