Výtečné kuře na žampionech

Napsal (») 12. 11. 2007 v kategorii Z kuřecího masa, přečteno: 11120×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Kure-na-zampionech2.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
1 kuře (1,2 kg),
1 lžička soli,
1/2 lžičky oleje,
2 pórky,
200 g žampionů,
2 lžíce másla,
1 lžíce citronové šťávy,
2 lžíce hladké mouky,
1/4 l kuřecího vývaru,
1/8 l smetany,
2 lžíce sekané petrželky

Příprava:
30 minut
Pečení: 35 minut
El. trouba: 225°C
Plyn: stupeň 4 - 5

Příprava:
smile
Kuře rozporcujte na 8 dílů. Vložte do pekáče kůží nahoru. Osolte, opepřete a potřete olejem. Dejte do horké trouby a pečte do křupava.

Pórek očistěte, omyjte, nakrájejte na kolečka a nechte okapat. Houby očistěte, omyjte, pokrájejte.

Houby restujte 1 až 2 minuty na zpěněném másle. Nechte na sítu okapat, smíchejte s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Přikryjte.

Šťávu z hub rozkvedlejte s moukou. Doplňte vývarem a smetanou, svařte v hustou omáčku. Pórek a houby nechte 5 minut nasáknout šťávou, dochuťte, smíchejte s petrželkou.

Kuře polejte omáčkou, přikryjte a nechte krátce proležet.

Vhodná příloha:
smile
V troubě rozpečená veka, rýže, vařené brambory.

TIP:
smile
Houby ihned po rozkrájení zabalte do plátna namočeného v octové vodě - zůstanou pěkně světlé. Kosti použijte na vývar.

Příprava pokrmů z kuřete obvykle nezabere mnoho času, maximálně hodinu. Ke slavnostnímu nedělnímu obědu tak dopoledne v klidu stačíte připravit i předkrm nebo dezert.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Tim z IP 193.165.66.*** | 3.2.2010 06:39
Ten recept vypada velmi dobre a nenarocne. Hodne podobne jsou praskove smesy od Mag... nebo Vita...
kam se prida smetana a je hotovo. Tohle vsak bude lepsi.smile
Luboš z IP 89.176.38.*** | 18.10.2009 14:54
Tak jsem to zkusil a je to opravdu výborné. Pórek jsem klidně přidal do horkých hub a nechal ho zvláčnět. Opravdu to stojí za to. Chuťově na jedna. smilesmile
Jarunka z IP 88.103.252.*** | 10.3.2009 23:18
Vyzkouším hned zítra a snad udělám dojem svým kuchařským uměním smile
Renata z IP 193.165.184.*** | 18.2.2008 15:59
Díky, vypadá to na skvělý tip, hned to zítra testnu smile


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel tři a jedenáct