Rozpočet pro 4 osoby:
1 pulard (1,3 kg),
3 lžíce hladké mouky,
1 1/2 lžičky soli,
1/2 lžičky černého pepře,
100 g prorostlé slaniny,
1/4 l červeného vína,
1 bobkový list,
1/2 lžičky rozdrobeného tymiánu,
špetka česnekového prášku,
1 lžíce rajského protlaku,
1 pórek,
200 g žampionů,
1 lžíce másla,
4 lžíce portského
Příprava: 45 minut
Dušení: 30 minut
Příprava:
Pularda naporcujte, omyjte a osušte. Obalte jej ve směsi mouky, soli a pepře.
Nařežte slaninu na nudličky, opečte na pekáči do křupava, vyjměte. Pularda v tuku do zlatova osmahněte.
Přidejte červené víno, koření a rajský protlak, přikryjte a duste. Pórek opláchněte, jemně pokrájejte a přidejte ke kuřeti, posypte slaninou.
Houby očistěte, nakrájejte na drobno a orestujte na másle. Asi 10 minut před podáváním je přidejte ke kuřeti a po zbývající dobu společně duste.
Přidejte portské víno, nechte vzkypět a omáčku dochuťte.
Vhodná příloha:
Rýže, brambory nebo bílá veka a salát.
Vynikající jídlo na víkend, když je celá rodina pohromadě. Kupte raději co největšího pularda. Připravený podle tohoto receptu má výbornou chuť a určitě nic nezbyde.
Dobrou chuť