Pulard na portském se žampióny

Napsal (») 20. 8. 2007 v kategorii Z kuřecího masa, přečteno: 2674×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Pulard-na-portskem.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
1 pulard (1,3 kg),
3 lžíce hladké mouky,
1 1/2 lžičky soli,
1/2 lžičky černého pepře,
100 g prorostlé slaniny,
1/4 l červeného vína,
1 bobkový list,
1/2 lžičky rozdrobeného tymiánu,
špetka česnekového prášku,
1 lžíce rajského protlaku,
1 pórek,
200 g žampionů,
1 lžíce másla,
4 lžíce portského

Příprava:
45 minut
Dušení: 30 minut

Příprava:
smile
Pularda naporcujte, omyjte a osušte. Obalte jej ve směsi mouky, soli a pepře.

Nařežte slaninu na nudličky, opečte na pekáči do křupava, vyjměte. Pularda v tuku do zlatova osmahněte.

Přidejte červené víno, koření a rajský protlak, přikryjte a duste. Pórek opláchněte, jemně pokrájejte a přidejte ke kuřeti, posypte slaninou.

Houby očistěte, nakrájejte na drobno a orestujte na másle. Asi 10 minut před podáváním je přidejte ke kuřeti a po zbývající dobu společně duste.

Přidejte portské víno, nechte vzkypět a omáčku dochuťte.

Vhodná příloha:
smile
Rýže, brambory nebo bílá veka a salát.

Vynikající jídlo na víkend, když je celá rodina pohromadě. Kupte raději co největšího pularda. Připravený podle tohoto receptu má výbornou chuť a určitě nic nezbyde.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvanáct a deset