Dušené kuře s pórkem

Napsal (») 14. 1. 2008 v kategorii Z kuřecího masa, přečteno: 3932×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Dusene-kure-s-porkem.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
1 kuře (asi 1,3 kg),
2 lžíce oleje,
1 lžička soli,
1/2 lžičky pepře,
1/8 l suchého bílého vína,
1 stroužek česneku,
1 cibule,
1 malý bobkový list,
1/2 lžičky tymiánu,
100 g lišek,
100 g pórku,
1/8 l kuřecího vývaru,
1 lžíce másla

Příprava:
60 minut
Dušení: 40 minut
Osmahnutí: vysoká teplota
Dušení: mírná teplota

Příprava:
smile
Kuře rozporcujte na 8 kusů. Porce omyjte, osušte a osmahněte na oleji. Osolte, opepřete, přilijte víno, duste pod poklicí.

Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na kostičky, vložte do výpeku. Přidejte bobkový list a tymián.

Lišky očistěte, velké houby rozpulte nebo překrojte na čtvrtky. Pokud možno je nenamáčejte. Pórek očistěte, nakrájejte na kroužky, omyjte a osušte.

Vývar a pórek přidejte k masu až 10 minut před dovařením. Na rozpuštěném másle 2 minuty restujte houby. Dobře míchejte, k masu je přidejte teprve na poslední chvíli.

Maso upravte, výpek promíchejte, ochuťte a nalijte na maso.

Vhodná příloha:
smile
Sekaná petrželka nebo jemně nakrájená pažitka, případně olivy. Bramborová kaše a listový salát v citronové smetanové omáčce.

Pro toto jídlo použijte větší vykrmené kuře. S krkem a vnitřnostmi by mělo vážit nejméně 1200 g. Jedná se o speciálně vykrměná kuřata, tzv. brojlery, jejich maso je nejjemnější a nejchutnější.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a tři