Lehký broskvový dort

Napsal (») 30. 10. 2007 v kategorii Sladké dobroty, přečteno: 4699×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Broskvovy-dort.jpg

Rozpočet na 12 porcí:
smile
750 g broskví (kompot),
6 listů želatiny,
1 nízký piškotový korpus,
300 g vanilkové zmrzliny,
2 lžíce mandlových lupínků,
1/4 l šlehačky,
30 g cukru

Příprava:
35 minut
Chlazení: 20 + 120 minut
Zdobení: 15 minut

Příprava dortu:
smile
Broskvový dort vlijte do cedníku a šťávu svařte na 1/8 l. Želatinu namočte do studené vody, vymačkejte a rozpusťte ve šťávě.

Korpus upečte nebo kupte hotový. Vložte jej do formy a rozložte na něj broskve. 12 neporušených osminek oddělte.

Vanilkovou zmrzlinu nechte v lednici trochu změknout a pak ve studené míse umíchejte. Postupně přidávejte vychlazenou želatinu. Krém navršte na broskve, povrch uhlaďte a dort vychlaďte.

Mandle upražte. Šlehačku ušlehejte do tuha a ozdobnou trubičkou nastříkejte na povrch dortu 12 růžiček. Střed dortu posypejte mandlemi, okraje přizdobte broskvemi.

RADA:
smile
Zmrzlina připravená z pravé vanilky je žluťoučká a dobře se tvaruje hned po vyjmutí z mrazničky. Zmrzlina s vanilkovou příchutí je sice levnější, ale mnohem déle rozmrzá.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
simik z IP 77.95.46.*** | 9.7.2009 13:56
hm....vypada dobre chtela bych naky udelat s 15letou ttou mi mance,ma v zari narozeniny


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel čtyři a nula