Rozpočet na 12 porcí:
750 g broskví (kompot),
6 listů želatiny,
1 nízký piškotový korpus,
300 g vanilkové zmrzliny,
2 lžíce mandlových lupínků,
1/4 l šlehačky,
30 g cukru
Příprava: 35 minut
Chlazení: 20 + 120 minut
Zdobení: 15 minut
Příprava dortu:
Broskvový dort vlijte do cedníku a šťávu svařte na 1/8 l. Želatinu namočte do studené vody, vymačkejte a rozpusťte ve šťávě.
Korpus upečte nebo kupte hotový. Vložte jej do formy a rozložte na něj broskve. 12 neporušených osminek oddělte.
Vanilkovou zmrzlinu nechte v lednici trochu změknout a pak ve studené míse umíchejte. Postupně přidávejte vychlazenou želatinu. Krém navršte na broskve, povrch uhlaďte a dort vychlaďte.
Mandle upražte. Šlehačku ušlehejte do tuha a ozdobnou trubičkou nastříkejte na povrch dortu 12 růžiček. Střed dortu posypejte mandlemi, okraje přizdobte broskvemi.
RADA:
Zmrzlina připravená z pravé vanilky je žluťoučká a dobře se tvaruje hned po vyjmutí z mrazničky. Zmrzlina s vanilkovou příchutí je sice levnější, ale mnohem déle rozmrzá.
Dobrou chuť