Letní krabí toasty

Napsal (») 14. 1. 2008 v kategorii Ryby, přečteno: 2067×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Letni-krabi-toasty.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
300 g pórku,
2 lžíce másla,
125 g krabího masa,
1 lžíce chilli omáčky,
2 žloutky + 2 bílky,
100 g měkkého tvarohu,
1/2 lžičky ostřejší hořčice,
sůl a pepř,
4 lžíce strouhaného parmazánu,
4 plátky toastového chleba

Příprava:
25 minut
Pečení: 15 minut
El. trouba: 225°C
Plyn: stupeň 4 - 5

Příprava:
smile
Pórek očistěte, nakrájejte na tenké kroužky, omyjte a osušte. Máslo rozpusťte, pórek na něm rychle orestujte do sklovita.

Krabí maso promíchejte s chilli omáčkou. Žloutek, tvaroh a hořčici promíchejte, osolte a opepřete. Z bílků ušlehejte sníh, vmíchejte do něj sýr a rozmíchaný tvaroh.

Plátky chleba opečte do křupava, obložte pórkem, krabím masem a potřete krémem. Uprostřed předehřáté trouby toaty pečte do zlatova.

Vhodná příloha:
smile
Plátky rajčat s bylinkovou solí ozdobené trochou majonézy. Vychlazené pivo nebo suché bílé víno, vinný střik.

Obměna:
smile
Místo pórku použijte listový špenát.

V srpnu a září je jemný letní pórek nejlevnější. Pokud se vám podaří koupit i krabí maso trochu levnějí, dopřejte si tuto chutnou a velice kvalitní lahůdku. Pór má všechny vlastnosti kuchyňských cibulovin, ale je delikátnější.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a jedenáct