Krabí koktejl se žampiony

Napsal (») 29. 10. 2007 v kategorii Ryby, přečteno: 2170×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Krabi-koktejl2.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
200 g naložených žampionů,
1 malá cibule,
4 lžíce nasládlého bílého vína,
1 lžíce Sherry medium,
2 lžíce jemné chilli omáčky,
sůl a pepř,
200 g krabího masa,
1/8 l šlehačky,
4 lžíce majonézy,
1/2 lžičky ostré hořčice,
1 lžíce pomerančové šťávy,
100 g listového salátu

Příprava:
20 minut
Chlazení: 10 až 20 minut

Příprava:
smile
Houby nechte v sítku okapat, šťávu zachyťte. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostky a vařte ve šťávě z hub, dokud se šťáva neodpaří.

K cibuli přidejte víno a sherry, krátce povařte, aby alkohol nevyprachal. Odstavte, vmíchejte chilli omáčku, dochuťte.

Houby, kraby a cibulovou omáčku smíchejte a pod pokličkou chlaďte. Šlehačku ušlehejte, smíchejte s majonézou, hořčicí a pomerančovou šťávou. Mírně ochuťte.

Salát omyjte, osušte v plátně. Z listů utvořte svazečky, nakrájejte je na nudličky, vmíchejte do základu salátu a upravte k podávání. Zalijte krémovou omáčkou.

Vhodná příloha:
smile
Ke koktejlu toastový chléb, hovězí polévka se zavářkou. Jako dezert letní zmrzlinový pohár.

Na tento předkrm kupte kvalitní zmrazené maso těch mořských živočichů, které vám nejvíce chutnají. Připravujtete-li malé menu, podávejte po koktejlu teplý předkrm nebo polévku a ukončete studeným dezertem.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel čtyři a jedna