Rozpočet pro 4 osoby:
200 g naložených žampionů,
1 malá cibule,
4 lžíce nasládlého bílého vína,
1 lžíce Sherry medium,
2 lžíce jemné chilli omáčky,
sůl a pepř,
200 g krabího masa,
1/8 l šlehačky,
4 lžíce majonézy,
1/2 lžičky ostré hořčice,
1 lžíce pomerančové šťávy,
100 g listového salátu
Příprava: 20 minut
Chlazení: 10 až 20 minut
Příprava:
Houby nechte v sítku okapat, šťávu zachyťte. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostky a vařte ve šťávě z hub, dokud se šťáva neodpaří.
K cibuli přidejte víno a sherry, krátce povařte, aby alkohol nevyprachal. Odstavte, vmíchejte chilli omáčku, dochuťte.
Houby, kraby a cibulovou omáčku smíchejte a pod pokličkou chlaďte. Šlehačku ušlehejte, smíchejte s majonézou, hořčicí a pomerančovou šťávou. Mírně ochuťte.
Salát omyjte, osušte v plátně. Z listů utvořte svazečky, nakrájejte je na nudličky, vmíchejte do základu salátu a upravte k podávání. Zalijte krémovou omáčkou.
Vhodná příloha:
Ke koktejlu toastový chléb, hovězí polévka se zavářkou. Jako dezert letní zmrzlinový pohár.
Na tento předkrm kupte kvalitní zmrazené maso těch mořských živočichů, které vám nejvíce chutnají. Připravujtete-li malé menu, podávejte po koktejlu teplý předkrm nebo polévku a ukončete studeným dezertem.
Dobrou chuť