Pařížská cibulová polévka

Napsal (») 28. 6. 2007 v kategorii Polévky, přečteno: 6742×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Cibulova-polevka.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
500 g cibule,
2 lžíce másla,
1 lžíce + 1 lžička olivového oleje,
1/2 lžičky soli,
1 litr masového vývaru,
4 krajíce bílého chleba,
1 stroužek česneku,
80 g strouhaného ementálu

Příprava:
40 minut
Vaření: 20 + 30 minut
Pečení: 10 minut při 180°C

Příprava polévky:
smile
Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Na mírném ohni zahřejte máslo a lžíci oleje. Trochu osolenou cibuli na něm za stálého míchání osmahněte do zlatova.

Přilijte vývar a vařte mírným varem. Chléb opečte v troubě do křupava a opečený jej potřete olejem a česnekem.

Polévku dochuťte a nalijte do ohnivzdorných misek. Do každé dejte po krajíčku chleba, který posypejte sýrem. Misky vložte do horké trouby a vyjměte, když se sýr roztaví.

Vhodná příloha:
smile
Strouhaný parmazán smíchaný napůl s ementálem, trochu bílého vína na zalití cibule, aby se nerozvařila.

TIP:
smile
Polévku zapečte v grilu a chléb v toasteru při nízké teplotě.

Robustnější, ale velmi praktické a ladné tvary má víceúčelové nadobí zn. Arábie. Prodává se i v bílé barvě. Používat je můžete nejen ke stolování, ale i k zapékání a ohřívání pokrmů, protože je ohnivzdorné.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Anetka z IP 2a00:1028:83ca:*** | 30.9.2015 15:46
Po cibulačce se mohu utlouct. Je bombová. Akorát člověk přemýšlí nad tím, jestli nekoupit nové hrnce www.dommo.cz/


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a nula