Míchaná zelenina s klobáskou

Napsal (») 13. 8. 2007 v kategorii Bez masa, přečteno: 1352×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Michana-zelenina.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
1 bobkový list,
10 zrnek pepře,
1 stroužek česneku,
1 svazek petrželky,
400 g mrkve,
2 cibule,
300 g pórku,
2 lžíce vepřového sádla,
sůl a pepř,
2 lžičky škrobu,
2 lžíce smetany

Příprava:
35 minut
Vaření: 10 + 5 minut
Přivedení do varu: vysoká teplota
Vaření: mírná teplota

Příprava:
smile
Koření a petrželkové stonky rozsekejte a v 1/2 litru vody vařte 10 minut. Přeceďte a vývar zachyťte.

Mrkev a cibuli oloupejte, nakrájejte na plátky, na sádle poduste do sklovita. Přilejte odvar z koření, osolte a opepřete. Zeleninu nechte přejít varem, pod poklicí vařte do měkka.

Očištěný pórek nakrájejte na tenké kroužky a 5 minut vařte s ostatní zeleninou. Ve smetaně rozpustťte škrob, přimíchejte k zelenině, nechejte přejít varem.

Petrželku omyjte, osušte a drobně nasekejte. Vmíchejte do zeleniny, dochuťte.

Vhodná příloha:
smile
Bílou klobásu několikrát propíchněte a duste pod poklicí v troše piva. Pak na vlastním tuku vypečte do zlatova. Brambory na loupačku nebo vařené brambory.

TIP:
smile
Sádlo můžete nahradit máslem nebo olejem.

Zelenina v lehké omáčce se hodí vždy, když jsou ostatní součásti oběda zcela nebo jen s trochou omáčky. Zajímavá je směs z pórku a mrkve, vynikající jsou i jarní cibulky.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a nula