

Co budeme potřebovat?
- 250 g kloboučků hlívy
- mletý pepř, sůl
- 100 g plátkového sýra
- 100 g měkkého salámu
- 1 vejce
- 50 ml mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- olej na smažení
Jak na to?
Nejprve kloboučky hlívy povaříme ve vodě a po vychladnutí nakrájíme na větší kousky. Osolíme je a okořeníme. Plátky sýra překrojíme asi na čtvrtiny. Salám nakrájíme na kolečka.
Pak si nachystáme jehly jako na ražniči (pokud jehly nemáme, mohou nám místo nich stejně dobře posloužit špejle). Na jehly střídavě navlékáme plátek hlívy, plátek sýra a kolečko salámu.
Plné jehly obalíme v těstíčku, které si připravíme z vejce, mléka a mouky. Všechny suroviny důkladně prošleháme vidličkou a máčíme v něm jednotlivé jehly. Poté na oleji smažíme dozlatova.
Ihned podáváme. Skvěle chutná se zeleninovým salátem.
Dobrou chuť.