Chalupářský špíz

Napsal (») 28. 7. 2006 v kategorii Bez masa, přečteno: 1009×
smile Chalupářský špíz smile

/obrazky/Lenka.bloger.cz/chaluparsky-spiz2.jpg

Co budeme potřebovat?

  • 250 g kloboučků hlívy
  • mletý pepř, sůl
  • 100 g plátkového sýra
  • 100 g měkkého salámu
  • 1 vejce
  • 50 ml mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olej na smažení

Jak na to?

Nejprve kloboučky hlívy povaříme ve vodě a po vychladnutí nakrájíme na větší kousky. Osolíme je a okořeníme. Plátky sýra překrojíme asi na čtvrtiny. Salám nakrájíme na kolečka.

Pak si nachystáme jehly jako na ražniči (pokud jehly nemáme, mohou nám místo nich stejně dobře posloužit špejle). Na jehly střídavě navlékáme plátek hlívy, plátek sýra a kolečko salámu.

/obrazky/Lenka.bloger.cz/chaluparsky-spiz1.jpg

Plné jehly obalíme v těstíčku, které si připravíme z vejce, mléka a mouky. Všechny suroviny důkladně prošleháme vidličkou a máčíme v něm jednotlivé jehly. Poté na oleji smažíme dozlatova.

Ihned podáváme. Skvěle chutná se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Marek Golik z IP 80.82.150.*** | 17.3.2007 11:29
smile
Marek z IP 80.82.150.*** | 17.3.2007 11:30
smile


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a tři