
Rozpočet pro 4 osoby:
200 g lunchmeatu,
200 g brambor vařených ve slupce,
100 g eidamu,
2 lžíce vinného octa,
4 lžíce ostřejší hořčice,
4 lžíce oleje,
1 žloutek,
sůl a pepř,
150 g pórku,
150 g salátové okurky,
100 g ledového salátu
Příprava:
Lunchmeat nebo hotovou sekanou případně oblíbený měkký salátm, sýr a oloupané brambory nakrájejte na tenké nudličky. Z octa, hořčice a žloutky vymíchejte marinádu.
Maso a brambory smíchejte s marinádou, osolte a opepřete. Přikryjte a nechte proležet.
Pórek očistěte, nakrájejte na tenké kroužky. Chcete-li potlačit jeho ostrou chuť, prolijte je v sítu s horkou vodou, jinak stačí studená voda.
Okurku umyjte, osušte a nakrájejte na tenké nudličky. Salát omyjte, nakrájejte na proužky, a pak osušte v plátně.
Vše promíchejte, dochuťte a upravte k podávání.
Dobrou chuť