4 odkoštěné kotlety,
2 lžíce rostlinného tuku,
4 lžíce nakrájené zelené cibulky,
4 střední rajčata,
4 lžičky hladké mouky,
1/4 hrnku červeného vína,
4 lžíce pomerančového džusu,
4 lžíce brusinek,
8 rozpůlených dílků pomeranče,
olej,
sůl,
pepř
Příprava pokrmu:
V hluboké pánvi rozehřejeme tuk, přidáme zelenou cibulku a za občasného míchání smažíme asi 1 minutu, až cibulka změkne.
Posypeme moukou a rychle zamícháme. Přidáme víno a pomerančový džus. Za občasného míchání vaříme asi 3 minuty, až omáčka začne houstnout.
Příkon zmírníme na minimum, přidáme dílky pomeranče a brusinky. Vaříme tak dlouho, až brusinky změknou, ale ne aby byly rozvařené, asi 3 minuty. Hotovou omáčku držíme v teple.
Vepřové kotlety rozkrojíme na polovinu a na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách. Přendáme na talíře a polijeme ovocnou omáčkou. Rajčata použijeme k ozdobení.
Dobrou chuť