Vepřové medailonky na pomerančích

Napsal (») 13. 6. 2008 v kategorii Z vepřového masa, přečteno: 2730×
Rozpočet potřebných surovin:
4 odkoštěné kotlety,
2 lžíce rostlinného tuku,
4 lžíce nakrájené zelené cibulky,
4 střední rajčata,
4 lžičky hladké mouky,
1/4 hrnku červeného vína,
4 lžíce pomerančového džusu,
4 lžíce brusinek,
8 rozpůlených dílků pomeranče,
olej,
sůl,
pepř

Příprava pokrmu:

V hluboké pánvi rozehřejeme tuk, přidáme zelenou cibulku a za občasného míchání smažíme asi 1 minutu, až cibulka změkne.

Posypeme moukou a rychle zamícháme. Přidáme víno a pomerančový džus. Za občasného míchání vaříme asi 3 minuty, až omáčka začne houstnout.

Příkon zmírníme na minimum, přidáme dílky pomeranče a brusinky. Vaříme tak dlouho, až brusinky změknou, ale ne aby byly rozvařené, asi 3 minuty. Hotovou omáčku držíme v teple.

Vepřové kotlety rozkrojíme na polovinu a na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách. Přendáme na talíře a polijeme ovocnou omáčkou. Rajčata použijeme k ozdobení.

Dobrou chuť

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvanáct a šest