Vařená šunka na grilovací pánvi

Napsal (») 29. 10. 2007 v kategorii Z vepřového masa, přečteno: 1971×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Varena-sunka.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
400 g šunky (4 cm plátek),
1/4 lžičky černého pepře,
3 hřebíčky,
1 lžíce oleje,
1 lžíce sójové omáčky,
1/8 l bílého vína

Příprava:
30 minut
Pečení: 15 minut
Osmahnutí: střední teplota
Pečení: mírná teplota

Příprava:
smile
Maso opepřete a vpíchněte do něj hřebíčky. Litinovou pánev zahřejte.

Maso na pánvi z obou stran osmahněte dozlatova a potřete sójovou omáčkou. Přilijte víno tak, aby pokrylo dno pánve. Pod poklicí dopečte.

Šunku nakrájejte šikmo přes vlákna masa na plátky, upravte a teplou podávejte.

Vhodná příloha:
smile
Tlustší plátky lilku osolte, asi po 10 minutách osušte, poprašte moukou a osmahněte z obou stran v olivovém oleji. Brambory v bylinkového omáčce.

TIP:
smile
Dušenou šunku nakrájejte na centimetrové plátky a krátce zahřejte ve víně se sójovou omáčkou, nevařte. Jde to mnohem rychleji a způsob přípravy je zdravější.

Šunka a uzená masa jsou neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Na trh se dodávají syrová nebo vařená a podle toho se kuchyňsky upravují. Při pečení a grilování maso nevystavujte příliš vysokým teplotám.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Jana z IP 2a00:1028:83ca:*** | 27.4.2015 15:23
Krásně to vypadá, úplně se mi sbíhají sliny. Také vařím doma v takovém kotlíku, bereme ho i na dovolenou, je šikovný www.dommo.cz/


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel tři a jedna