
Rozpočet pro 4 osoby:
200 g vepřových kotlet,
200 g biftek,
200 g mletého vepřového masa,
1 stroužek česneku,
1/4 bobkového listu,
2 bobule jalovce,
1 lžička zeleného pepře,
1 lžíce pálivé papriky,
4 lžíce oleje,
sůl,
400 g točeného salámu,
100 g papriky,
100 g goudy, případně mozarelly
Příprava: 20 minut
Marinování: 6 hodin
Gril předehřejte
Odstup: 6 - 8 cm
Příprava pokrmu:
Plátky masa by měly být asi 2 cm tlusté. Okraje zbavte tuku, blanku nařízněte, aniž narušíte svalovinu. Z mletého masa utvořte 4 šištičky.
Česnek a koření rozetřete, smíchejte s olejem. Maso a šištičky potřete, v uzavřené misce dejte do lednice.
Do salámu udělejte vždy po 2 cm hluboký zářez a vsuňte do něj kousky papriky a sýru. Salám potřete zbylým kořením, zabalte do hliníkové fólie a 15 minut grilujte.
Kotlet grilujte 12 minut, steak 8 minut, masové šišky 6 minut. Jakmile jedna strana zhnědne, maso obraťte a dopečte druhou stranu.
Vhodná příloha:
Bílá veka, míchaný salát, červené víno nebo chlazené pivo
Když při kgrilování kape tuk na žhavé uhlíky, přepaluje se a může vzniknout rakovinotvorná látka. Proto topíte-li pod grilem, opékejte maso v miskách z hliníkové fólie nebo rošt fólií pokryjte.
Dobrou chuť