Masové ražničí s pikantní omáčkou

Napsal (») 9. 8. 2007 v kategorii Z vepřového masa, přečteno: 4548×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Pikantni-raznici.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
600 g vepřového filé,
150 g uzeného bůčku nebo slaniny,
3 cibule,
1 červený a 1 zelený paprikový lusk,
1/2 lžičky mletého pepře,
5 lžic oleje,
sůl

Na omáčku:
smile
50 g majonézy,
3 lžíce kečupu,
2 lžíce sladké papriky,
2 kapky tabasca,
2 lžíce sójové omáčky,
2 lžíce koňaku,
sůl,
pepř,
cukr

Příprava:
25 minut
Grilování: 7 minut
Gril dobře rozehřejte

Příprava ražničí:
smile
Maso nakrájejte na 2 až 3 cm velké kostky, slaninu na centimetrové plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na půlcentimetrové plátky.

Paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádra, omyjte a nakrájejte na třícentimetrové kousky. Maso a zeleninu promíchejte s pepřem a olejem.

Všechny přísady do omáčky dejte do misky, dobře rozmíchejte, dochuťte solí, pepřem a cukrem.

Maso a zeleninu nechte krátce okapat. Napíchejte na špíz a grilujte. Špízem často otáčejte a kousky masa potírejte olejem. Hotový pokrm osolte.

TIP:
smile
V kontaktním grilu a u přístrojů, které mají vrchní i spodní vyhřívání, se zkracuje doba přípravy na polovinu.

Grilování - to je rychlá příprava pokrmů bez použití tuku. Žár má na potraviny působit teplotou 175 stupňů Celsia. Grilujte 6 až 7 cm od zdroje teplta, to platí i o grilování na dřevěném uhlí.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a dvě