
Rozpočet pro 4 osoby:

600 g vepřového filé,
150 g uzeného bůčku nebo slaniny,
3 cibule,
1 červený a 1 zelený paprikový lusk,
1/2 lžičky mletého pepře,
5 lžic oleje,
sůl
Na omáčku:

50 g majonézy,
3 lžíce kečupu,
2 lžíce sladké papriky,
2 kapky tabasca,
2 lžíce sójové omáčky,
2 lžíce koňaku,
sůl,
pepř,
cukr
Příprava: 25 minut
Grilování: 7 minut
Gril dobře rozehřejte
Příprava ražničí:

Maso nakrájejte na 2 až 3 cm velké kostky, slaninu na centimetrové plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na půlcentimetrové plátky.
Paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádra, omyjte a nakrájejte na třícentimetrové kousky. Maso a zeleninu promíchejte s pepřem a olejem.
Všechny přísady do omáčky dejte do misky, dobře rozmíchejte, dochuťte solí, pepřem a cukrem.
Maso a zeleninu nechte krátce okapat. Napíchejte na špíz a grilujte. Špízem často otáčejte a kousky masa potírejte olejem. Hotový pokrm osolte.
TIP:
V kontaktním grilu a u přístrojů, které mají vrchní i spodní vyhřívání, se zkracuje doba přípravy na polovinu.
Grilování - to je rychlá příprava pokrmů bez použití tuku. Žár má na potraviny působit teplotou 175 stupňů Celsia. Grilujte 6 až 7 cm od zdroje teplta, to platí i o grilování na dřevěném uhlí.
Dobrou chuť