Cibulová omáčka se slaninou

Napsal (») 31. 1. 2007 v kategorii Z vepřového masa, přečteno: 1417×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Cibulova-omacka.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
500 g cibule,
100 g prorostlé slaniny,
3/8 l masového vývaru,
1/8 l bílého vína,
2 lžíce hladké mouky,
1/8 l smetany,
sůl,
pepř,
lžička kmínu,
2 lžíce sekané petrželky

Příprava:
25 minut
Vaření: 10 minut
Osmahnutí: střední teplota
Vaření: mírná teplota

Příprava: smile
Oloupanou cibuli překrojte a nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Oddělte je od sebe. Slaninu nakrájejte na kostky a osmahněte. Přidejte cibuli a nechte zesklovatět.

Přilijte vývar a bílé víno, vařte. Mouku s trochou smetany vymíchejte do hladka, zakvedlejte zbylou smetanu, přidejte do omáčky a povařte.

Omáčku dochuťte solí, pepřem a kmínem. Použijete-li mletý kmín, dejte jej o trochu méně.

Omáčku nechte chvíli postát, pak vmíchejte petrželku:

Vhodná příloha: smile
250 g tvarově drobnějších těstovin vařte 10 minut ve 2 l slané vody s trochou oleje. V cedníku je propláchněte teplou vodou, nechte okapat, vmíchejte do omáčky. Čekankový, tomatový nebo okurkový salát s vinným octem.

Kmín dodává omáčce zvláštní aroma, kterého byste se neměli zříkat. Kromě toho je kmín zdrav, protože povzbuzuje a posiluje činnost žaludku. Vývar z něj uvolňuje křeče při kolikách a působí proti průjmům.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
z IP 81.30.248.*** | 14.3.2007 21:40
moc!


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a jedna