Červený masový salát

Napsal (») 29. 10. 2007 v kategorii Z vepřového masa, přečteno: 1849×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Masovy-salat2.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
1 malá cibulka,
1/8 l kyselé smetany,
1 lžíce majonézy,
1 lžička červeného vinného octa,
1/4 lžičky soli,
1/2 lžičky bílého pepře,
4 jemně sekané kapary,
100 g vařeného hovězího masa,
100 g filetu z matjesa,
100 g vařených brambor,
100 g červené řepy sterilované,
1 sladkokyselé okurky

Příprava:
40 minut
Marinování: nejméně 30 minut

Příprava salátu:
smile
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky, smíchejte se smetanou, majonézou a octem, mírně osolte a opepřete, vmíchejte kapary.

Ostatní přísady nakrájejte na souměrné kostky, smíchejte s omáčkou a nechte marinovat. Salát ochuťte a připravte k podávání, podle chuti obložte.

Vhodná příloha:
smile
Natvrdo uvařená vejce, nakrájená na plátky či osminky, obložená na salát, ozdobená snítkou petrželky. Skleny Sherry medium. Černý chléb s máslem.

Praktická rada:

Do salátu přidejte zbylé zmrazené kousky masa a ryby.

Pikantní salát chutná v každou roční dobu, zvlášť vítaný je po slavnostních dnech s bohatými tabulemi. Větší porce mohou posloužit jako večeře nebo posilnění o silvestrovské noci - nebo i proti opičce.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvanáct a třináct