Rozpočet pro 4 osoby:
2 cibule,
stroužek česnku,
2 lžíce oleje,
250 g mletého masa,
1/8 l masového vývaru,
1 lžíce sladké papriky,
1 paprika,
100 g žampionů,
150 g zmrazeného hrášku,
1 lžička bylinkové soli,
trochu pepře,
2 lžíce sekané petrželky
Příprava: 20 minut
Vaření: 20 + 10 minut
Osmahnutí: střední teplota
Dušení: mírná teplota
Příprava:
Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na kostičky. Olej zahřejte, masao na něm osmahněte a 2 vidličkami roztrhejte od sebe. S masem opečte i cibuli.
Do směsi přidejte česnek a sladkou papriku, přilejte vývar a pod poklicí 20 minut duste.
Papriku nakrájejte n a čtvrtky, odstraňte semínka, dužninu omyjte a nakrájejte na kostičky. Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Hrášek propláchněte studenou vodou, tak nejrychleji rozmrzne.
Papriku a houby přidejte k masu, promíchejte a dochuťte. Posypte hráškem, pod poklicí jídlo dovařte a posypané petrželkou podávejte.
Vhodná příloha:
250 g libovolných těstovin uvařených ve 2 l vody s trochou soli a oleje. Z bylinek přidejte oregano a bazalku, mohou být čertsvé nebo i sušené.
Pokrmy z mletého masa s oblibou připravují především mladé hospodyňky. Vyhovuje jim nejenom cena, ale i jednoduchá a rychlá příprava a možnost experimentovat. Vhodnou přílohou jsou i těstoviny.
Dobrou chuť