Kuřecí řízky

Napsal (») 12. 11. 2007 v kategorii Z kuřecího masa, přečteno: 4780×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Rizek.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
700 g kuřecího masa,
3 lžíce citronové šťávy,
1 lžíce ořechového oleje nebo oleje z jader melounu,
1 lžička soli,
1/4 lžičky černého pepře,
1 lžička drceného tymiánu,
200 g strouhanky,
125 g nastrouhaného ementálu,
hladká mouka na obalování,
2 vejce,
4 lžíce oleje,
2 lžíce másla

Příprava:
45 minut
Smažení: 2 x 2 minuty
Osmahnutí: střední teplota
Smažení: mírná teplota

Příprava:
smile
Ostrým nožem uvolněte kůži kuřete a stáhněte ji. Vyjměte šlachy, jemné maso z nich seškrábněte. Prsíčka a stehna rozkrojte napříč na 3 stejné kusy.

Do masa vetřete citronovou šťávu. Plátky masa položte na fólii, mírně potřete olejem a kořením. Naklepejte přes fólii.

Strouhanku smíchejte se sýrem. Řízky obalte v mouce, omočte v rozkvedlaných vejcích a připravené strouhance. Strouhanku dobře přitlačte.

Olej zahřejte, řízky z obou stran usmažte do zlatova a položte na kuchyňský krepový papír. Pánev očistěte, rozpusťte v ní máslo, řízky dosmažte a na teplém podnosu připravte k podávání.

Vhodná příloha:
smile
Vařené brambory s pažitkou nebo nudle polité máslem. Míchaný ovocný salát, např. s jablky.

Nejrychleji připravíte tento pokrm z kuřecích prsíček, trochu déle trvá, použijete-li vykoštěná stehna nebo prsíčka z velkého kuřete. Z kostí, odřezků a kůže uvařte čirou nebo krémovou polévku.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
z IP 85.207.231.*** | 9.12.2007 14:25
z IP 213.192.4.*** | 25.6.2008 11:10
smile


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a jedenáct