Rozpočet potřebných surovin:

4 porce kuřecích prsou,
2 lžičky hladké mouky,
4 lžíce másla,
2 zelené cibulky nasekané nadrobno,
1/2 hrnku kuřecího vývaru (lze použít také drůbeží masox),
1 lžička citronové šťávy,
1 velký pomeranč,
kari koření,
sůl,
pepř,
Příprava jídla:

Nastrouháme kůru z pomeranče a dáme ji stranou. Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Omyté kuře naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme po obou stranách v mouce.
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a na něm opečeme kuře po obou stranách na mírném výhřevu, abychom máslo nepřipálili.
Hotové kuře přendáme na stranu a držíme v teple. Na pánev přidáme 2 zbylé lžíce másla, zelenou cibulku a za stálého míchání smažíme 1 minutu. Cibulku přendáme ke kuřeti.
Na pánev přidáme pozvolným přiléváním vývar a přivedeme k varu. Přidáme citronovou šťávu, kari koření a pomerančovou kůru. Za stálého míchání vaříme 1 minutu. Přidáme kuře s cibulkou a dobře prohřejeme.
Kuře přendáme na talíře, polijeme omáčkou a podáváme buď s těstovinami nebo s rýží.
Dobrou chuť