Kuřecí křídla s paprikou

Napsal (») 25. 3. 2007 v kategorii Z kuřecího masa, přečteno: 1963×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Paprikove-kridla.jpg

Rozpočet pro 2 osoby:
smile
8 kuřecích křídel,
2 lžíce másla,
1/2 lžičky soli,
1/4 lžičky pepře,
150 g žampionů,
1 paprika,
2 lžíce olivového oleje

Příprava:
30 minut
Pečení: 20 minut
Osmahnutí: vysoká teplota
Pečení: mírná teplota

Příprava:
smile
Kuřecí křidýlka osušte. Na zpěněném másle je ve 2 porcích z obou stran osmahněte, osolte a mírně opepřete.

Těsně vedle sebe je naskládejte do kastrolu a při nižší teplotě pod poklicí pečte.

Houby očistěte, případně omyjte, nakrájejte na plátky. Po 15 minutách nasypte mezi jednotlivé porce masa, okořeňte a duste.

Papriku rozkrojte, odstraňte semínka a dužninu nakrájejte na jemné nudličky (odborníci je nazývají julienne).

Olivový olej zahřejte, papriku na něm míchejte až zesklovatí. Okořeňte, přikryjte poklicí a 3 minuty duste při mírné teplotě.

Vhodná příloha:
smile
Rizoto s hráškem, ale bez salámu. Nudle se salátem z čekanky. Suché bílé víno. Petrželka na posypání.

Kuřecí křidýlka jsou stejně jemná, jako žabí stehýnka a přitom cenově mnohem přístupnější. V prodejnách drůbeže je koupíte samostatně na váhu, nebo v chladících pultech porcované, balené.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a osm