Rozpočet pro 2 osoby:
8 kuřecích křídel,
2 lžíce másla,
1/2 lžičky soli,
1/4 lžičky pepře,
150 g žampionů,
1 paprika,
2 lžíce olivového oleje
Příprava: 30 minut
Pečení: 20 minut
Osmahnutí: vysoká teplota
Pečení: mírná teplota
Příprava:
Kuřecí křidýlka osušte. Na zpěněném másle je ve 2 porcích z obou stran osmahněte, osolte a mírně opepřete.
Těsně vedle sebe je naskládejte do kastrolu a při nižší teplotě pod poklicí pečte.
Houby očistěte, případně omyjte, nakrájejte na plátky. Po 15 minutách nasypte mezi jednotlivé porce masa, okořeňte a duste.
Papriku rozkrojte, odstraňte semínka a dužninu nakrájejte na jemné nudličky (odborníci je nazývají julienne).
Olivový olej zahřejte, papriku na něm míchejte až zesklovatí. Okořeňte, přikryjte poklicí a 3 minuty duste při mírné teplotě.
Vhodná příloha:
Rizoto s hráškem, ale bez salámu. Nudle se salátem z čekanky. Suché bílé víno. Petrželka na posypání.
Kuřecí křidýlka jsou stejně jemná, jako žabí stehýnka a přitom cenově mnohem přístupnější. V prodejnách drůbeže je koupíte samostatně na váhu, nebo v chladících pultech porcované, balené.
Dobrou chuť