Jehněčí rolka se smetanovou omáčkou

Napsal (») 30. 10. 2007 v kategorii Z jehněčího masa, přečteno: 2126×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Jehneci-rolka.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
800 g jehněčí kýty nebo plece,
2 lžíce oleje,
1 lžička soli,
1/2 lžičky pepře,
2 lžíce plnotučné hořčice,
1/4 lžičky kari,
1/4 l masového vývaru,
1/4 l bílého vína,
1 cibule,
1 stroužek česneku,
svazek zeleniny do polévky,
1/4 l zakysané smetany,
1 lžíce Solamylu

Příprava:
25 minut
Dušení: 2 hodiny

Příprava:
smile
Rolku opečte dozlatova na rozpáleném oleji ve vyšší pánvi. Přidejte koření, vývar a víno a přikryté duste při nízké teplotě. Občas obraťte.

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu očistěte, omyjte a nakrájejte na drobno. Po hodině přidejte do šťávy.

Hotovu pečeni položte na teplé místo, šťávu přeceďte a propasírujte. Pak ji přiveďte do varu.

Solamyl rozkvedlejte v zakysané smetaně a přimíchejte do šťávy. Nechte přejít varem a omáčku dochuťte.

Uvolněte nitě, kterými je pečeně převázána a maso nakrájejte na plátky. Podávejte na nahřátých talířích.

Vhodná příloha:
smile
Salát z fazolových lusků a gratinovaná rajčata. Vařené brambory nebo hranolky.

Maso podle potřeby nařízněte souměrně do obdélníkového tvaru. Protáhněte několika proužky slaniny a srolujte, pevně ovažte nitěmi. Nejvhodnější je maso z kýty nebo plece.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a deset