
Rozpočet pro 4 osoby:

800 g jehněčí kýty nebo plece,
2 lžíce oleje,
1 lžička soli,
1/2 lžičky pepře,
2 lžíce plnotučné hořčice,
1/4 lžičky kari,
1/4 l masového vývaru,
1/4 l bílého vína,
1 cibule,
1 stroužek česneku,
svazek zeleniny do polévky,
1/4 l zakysané smetany,
1 lžíce Solamylu
Příprava: 25 minut
Dušení: 2 hodiny
Příprava:

Rolku opečte dozlatova na rozpáleném oleji ve vyšší pánvi. Přidejte koření, vývar a víno a přikryté duste při nízké teplotě. Občas obraťte.
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu očistěte, omyjte a nakrájejte na drobno. Po hodině přidejte do šťávy.
Hotovu pečeni položte na teplé místo, šťávu přeceďte a propasírujte. Pak ji přiveďte do varu.
Solamyl rozkvedlejte v zakysané smetaně a přimíchejte do šťávy. Nechte přejít varem a omáčku dochuťte.
Uvolněte nitě, kterými je pečeně převázána a maso nakrájejte na plátky. Podávejte na nahřátých talířích.
Vhodná příloha:
Salát z fazolových lusků a gratinovaná rajčata. Vařené brambory nebo hranolky.
Maso podle potřeby nařízněte souměrně do obdélníkového tvaru. Protáhněte několika proužky slaniny a srolujte, pevně ovažte nitěmi. Nejvhodnější je maso z kýty nebo plece.
Dobrou chuť