Jehněčí hřbet s bylinkami

Napsal (») 20. 8. 2007 v kategorii Z jehněčího masa, přečteno: 3940×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Jehneci-hrbet.jpg

Rozpočet na 6 porcí:
smile
1,2 kg jehněčího hřbetu,
4 stroužky česneku,
1 lžička soli,
trochu pepře,
1 lžička tymiánu,
1 lžička rozmarýnu,
1 lžička sladké papriky.
4 lžíce oleje,
1,4 litru masového vývaru,
500 g cibule,
1/8 litru zakysané smetany

Příprava:
15 minut
Pečení: 40 minut
El. trouba: 225/175 °C
Plyn: stupeň 5/3

Příprava jehněčího:
smile
Česnek oloupejte, nakrájejte na klínky. Ostrým nožem udělejte v mase otvory (viz. článek Pečení masa) ve vzdálenosti 5 centimetrů od sebe. Do těchto otvorů vsuňte nakrájený česnek.

Smíchejte sůl, koření a olej a potřete maso. Vložte do pekáče. Osmahněte při vysoké teplotě po dobu 10 minut a při nižší teplotě pečte dalších 30 minut.

Postupně přilévejte masový vývar, aby dno bylo stále zalité. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostky a po osmahnutí přidejte.

Pečeni nechejte před nakrájením 10 minut odpočinout. Cibuli rozmačkejte se šťávou na kaši nebo v sítu prolisujte, povařte v hustou omáčku a ochuťte zakysanou smetanou.

Vhodná příloha:
smile
Zelené fazolové lusky na másle smíchané s čerstvými rajčaty bez slupky a semínek. Krokety nebo vařené brambory.

TIP:
smile
Má-li být maso opravdu propečené, pečte o 30 minut déle.

Jehněčí hřbet je pečeně, která podle potřeby může být větší či menší, aniž se jakkoli mění doba pečení. Jen množství koření je nutno přizpůsobit tak, aby odpovídalo velikosti masa.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
z IP 85.119.88.*** | 2.3.2008 14:57
Jdu na to :-)


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a třináct