Irské dušené maso

Napsal (») 28. 1. 2007 v kategorii Z jehněčího masa, přečteno: 1355×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Irske-maso.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
1,5 kg jehněčích kotlet bez kostí,
15 ml (1 lžíce) rostlinného oleje,
3 velké cibule,
4 velké mrkve,
900 ml vody,
4 velké brambory nakrájené na kousky,
1 velká snítka tymiánu,
15 g (lžíce) másla,
15 ml (1 lžíce) nasekané čerstvé petrželky,
sůl a pepř

Příprava: smile
Z jehněčího odřízneme tuk. V ohnivzdorném kastrolku rozpálíme olej a maso na něm osmažíme po obou stranách dohněda. Pak ho vyndáme.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Irske-maso1.jpg

Cibule nakrájíme na čtvrtky a mrkve na silnější kolečka. Přidáme do kastrolku a vaříme 5 minut, nebo dokud cibule nezhnědne.

Maso vrátíme zpět a přidáme vodu. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a zakryté vaříme na mírném ohni 1 hodinu.

Do kastrolu přidáme brambory a tymián. Znovu zakryjeme a vaříme další 1 hodinu doměkka.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Irske-maso2.jpg

Dušené maso necháme několik minut odpočinout. Sběračkou sebereme z tekutiny tuk a pak tekutinu nalijeme do čistého kastrolku. Přimícháme máslo a petrželku. Dobře ochutíme a vlijeme zpátky do kastrolu.

Vhodná příloha: Kapusta

smile TIP: smile
Tento vydatný pokrm stojí za to připravit v dvojnásobném množství, protože se dobře zamrazuje. Porci, kterou budete zamrazovat, dejte stranou ještě před přidáním másla a petrželky.

Tento irský pokrm, který je jednoduchý a chutný, se obvykle podává s kapustou jako sytá večeře.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Mapi z IP 85.207.162.*** | 2.3.2010 18:32
toto se mi bude hodit na referát díky...smile


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a třináct