
Rozpočet pro 4 osoby:

4 plátky svíčkové nebo roštěnky (po 150 g),
1/4 lžičky pepře,
1 lžíce oleje,
20 g sušených,
40 g prorostlé slaniny,
2 cibule,
1/8 l masového vývaru,
1 lžička soli,
2 lžíce sekané petrželky,
2 lžíce hladké mouky,
1 lžíce ostřejší hořčice,
1/8 l bílého vína,
1/8 l kyselé smetany
Příprava: 40 minut
Vaření: 2 + 6 minut
Osmahnutí: vysoká teplota
Vaření: mírná teplota
Příprava:

Asi 2 cm tlusté plátky masa potřete směsí oleje a pepře. Tučné okraje na několika místech nařízněte, aby se plátky během tepelné úpravy nevyduly.
Houby povařte ve vývaru, nechte v cedníku okapat a pak jemně posekejte. Vývar zachyťte. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájejte na malé kostičky. Připravte si přísady.
Pánev rozehřejte, steaky po každé straně 1 minutu opékejte, vyjměte, osolte.
Do výpeku dejte slaninu a za stálého míchání ji opečte. Přidejte cibuli a houby s petrželkou. Poprašte moukou, zamíchejte.
Vývar z hub, hořčici, víno a smetanu rozkvedlejte a uvařte hustou omáčku. Po 5 minutách do ní vložte steaky a nechte je nasáknout. Omáčku dochuťte.
Vhodná příloha:
Oblíbené těstoviny nebo vařené brambory, fazolky nebo tomatový salát v octové zálivce.
K rychlé přípravě se nejlépe hodí maso ze hřbetu nebo zadní čtvrtě. Má jemná vlákna a po řezu se vlhce leskne. Vlákna masa nemají být patrná, vidět jsou jen jemné žilky tuku.
Dobrou chuť