Hovězí steaky s houbovou omáčkou

Napsal (») 18. 2. 2008 v kategorii Z hovězího masa, přečteno: 4856×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Hovezi-houbove-steaky.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
4 plátky svíčkové nebo roštěnky (po 150 g),
1/4 lžičky pepře,
1 lžíce oleje,
20 g sušených,
40 g prorostlé slaniny,
2 cibule,
1/8 l masového vývaru,
1 lžička soli,
2 lžíce sekané petrželky,
2 lžíce hladké mouky,
1 lžíce ostřejší hořčice,
1/8 l bílého vína,
1/8 l kyselé smetany

Příprava:
40 minut
Vaření: 2 + 6 minut
Osmahnutí: vysoká teplota
Vaření: mírná teplota

Příprava:
smile
Asi 2 cm tlusté plátky masa potřete směsí oleje a pepře. Tučné okraje na několika místech nařízněte, aby se plátky během tepelné úpravy nevyduly.

Houby povařte ve vývaru, nechte v cedníku okapat a pak jemně posekejte. Vývar zachyťte. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájejte na malé kostičky. Připravte si přísady.

Pánev rozehřejte, steaky po každé straně 1 minutu opékejte, vyjměte, osolte.

Do výpeku dejte slaninu a za stálého míchání ji opečte. Přidejte cibuli a houby s petrželkou. Poprašte moukou, zamíchejte.

Vývar z hub, hořčici, víno a smetanu rozkvedlejte a uvařte hustou omáčku. Po 5 minutách do ní vložte steaky a nechte je nasáknout. Omáčku dochuťte.

Vhodná příloha:
smile
Oblíbené těstoviny nebo vařené brambory, fazolky nebo tomatový salát v octové zálivce.

K rychlé přípravě se nejlépe hodí maso ze hřbetu nebo zadní čtvrtě. Má jemná vlákna a po řezu se vlhce leskne. Vlákna masa nemají být patrná, vidět jsou jen jemné žilky tuku.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a dvanáct