
Rozpočet pro 4 osoby:

1 cibule,
2 + 2 lžíce másla,
4 lžíce pšeničných otrub,
1 lžíce sekané petrželky,
1/2 lžičky celerové soli,
1/2 lžičky majoránky,
375 g mletého hovězího masa,
1 vejce,
sůl a pepř,
1/2 litru masového vývaru,
2 lžíce hladké mouky,
1/8 l smetany,
1 lžička pálivé papriky,
200 g zelené papriky
Příprava: 25 minut
Vaření: 20 + 10 minut
Do varu: střední teplota
Vaření: mírná teplota
Příprava knedlíčků:

Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a na másle poduste do sklovita. Odstavte z plotny a vmíchejte otruby, petrželku, celerovou sůl, majoránku a 1/8 l vody.
Do mletého masa zapracujte vejce, sůl a pepř. Mokrýma rukama zformujte 8 knedlíčků.
Do vroucího vývaru vložte knedlíky, přiklopte poklicí a vařte.
Rozpousťte 2 lžíce másla, přidejte mouku a vymíchejte jíšku. Rozřeďte ji smetanou, přidejte pálivou papriku a přikryté nechte nabobtnat. Papriku očistěte, nakrájejte na tenké kroužky.
Do základu omáčky přidejte kroužky papriky a vývar. Zamíchejte, krátce povařte. Do omáčky dejte knedlíčky a omáčku dochuťte.
Vhodná příloha:
Bramborová kaše s petrželkou, čekankový salát s rajčaty v oblíbené zálivce.
Kdo chce zdravě jíst, měl by do připravovaných jídel přidávat alespoň 20 g otrub denně. Otruby se při mletí z mouky odstraňují, protože jsou nestravitelné. Blahodárně však působí na zažívací trakt.
Dobrou chuť