Rozpočet potřebných surovin:
4 bifteky,
1 lžíce olivového oleje,
2 lžíce vinného octa,
6 lžic červeného vína,
4 lžíce hovězího vývaru,
2 stroužky česneku nasekané nadrobno,
1 lžíce rajčatového protlaku,
4 zelné listy,
špetka chilli koření,
1 lžička fenyklu,
sůl,
pepř,
zelenina dle libosti na oblohu
Příprava steaků:
Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme bifteky, asi 3 minuty na každé straně. Bifteky vyndáme z pánve, osolíme a opepříme a držíme v teple.
Na pánev nalijeme ocet, víno a vývar a vaříme 30 sekund. Vmícháme česnek, rajčatový protlak, chilli koření a fenykl, a vaříme tak dlouho, až směs zhoustne.
Šťávu nalijeme na bifteky, které podložíme zelnými listy a obložíme zeleninou jako přílohu.
Dobrou chuť