
Rozpočet pro 4 osoby:

190 g mandarinek (kompot),
100 g hořké čokolády,
125 g měkkého tvarohu,
2 lžíce citronové šťávy,
4 lžíce vaječného koňaku,
2 lžíce strouhaných mandlí,
1/8 l šlehačky,
Příprava: 25 minut
Tavení: 5 minut
Rozpouštějte na mírném ohni
Příprava krému:

Mandarinky dejte okapat do cedníku, šťávu zachyťte. Nožem nebo škrabkou si z čokolády nejprve seškrábněte hoblinky na zdobení.
Rozlámejte zbylou čokoládu na kousky a v horké vodní lázni rozpusťte. Přidejte ji do tvarohu, ušlehejte krém. Vmíchejte citronovou šťávu, vaječný likér a tolik kompotové šťávy, aby krém měl správnou hustotu. Nesmí příliš zřídnout.
Vmíchejte strouhané mandle. Krémem naplňte misky, mandarinky urovnejte do věnečku.
Ušlehejte šlehačku, do středu věnečku nastříkejte ozdobné pusinky, posypte čokoládovými hoblinkami. Až do podávání chlaďte.
Vhodná příloha:
Cukrářské nebo dětské piškoty, máslové sušenky, vafle.
Omezujete-li spotřebu tuku, použijte nízkotučný tvaroh. Normální měkký tvaroh propasírovaný a vymíchaný do jemného krému je sám o sobě dietní. Nejchutnější je tučný tvaroh. Záleží jen na vás, kterou variantu zvolíte.
Dobrou chuť