
Potřebné suroviny na těsto:
3 vejce,
90 g cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
4 polévkové lžíce oleje,
90 g hladké mouky
Na náplň:
250 ml bílého jogurtu,
3 zarovnané polévkové lžíce moučkového cukru,
2 plátky želatiny v plátcích,
šťáva z jednoho citronu
Na obložení:
5 kusů oloupaného zralého kiwi,
1 balíček zeleného cukrárenského želé
Doba přípravy: asi 40 minut
El. trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 25 minut
Příprava:
Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme olej a krátce vyšleháme. Mouku prosejeme do vyšlehané pěny a promícháme.
Těsto vlijeme do předem vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 26 cm a uhladíme do roviny. Pečeme v předehřáté troubě.
Na přípravu náplně smícháme jogurt s moučkovým cukrem. Podle návodu na obalu připravíme želatinu, přidáme šťávu z citronu, potom želatinu za stálého míchání zahřejeme. Odstavíme ze sporáku a přimícháme jogurt s cukrem. Náplň rovnoměrně naneseme na vychladlý korpus a dáme na 1/2 hodiny do chladničky.
Na obložení rozkrájíme kiwi na měsíčky nebo plátky a dle fantazie obložíme dort. Dle návodu na obalu připravíme s vodou a cukrem zelené želé. Vlažným želé polijeme vrchní část dortu a uložíme na 2 hodiny do chladničky.