Jahodová strašidla

Napsal (») 17. 8. 2008 v kategorii Sladké dobroty, přečteno: 2417×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Jahodova-strasidla.jpg

Potřebné suroviny na těsto:

4 vejce,
120 g cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
100 g hladké mouky,
1 balíček pudingu s vanilkovou příchutí
50 g strouhaných mandlí

Na náplň:

10 plátků želatiny v plátcích,
4 polévkové lžíce citrónové šťávy,
1 litr meruňkového jogurtu,
250 ml smetany ke šlehání

Na ozdobení:

500 g omytých jahod,
50 g pražených mandlových lupínků,
světlá rozpuštěná poleva,
20 g rozpuštěné čokolády na vaření

Doba přípravy: asi 50 minut
El. trouba: 200°C
Horkovzdušná trouba: 180°C
Plynová trouba: stupen 4
Doba pečení: asi 12 minut

Příprava:

Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Mouku smícháme s pudingovým práškem, prosejeme do vyšlehané hmoty, přidáme strouhané mandle a všechno jemně, ale důkladně promícháme.

Těsto nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech o velikosti 30 x 40 cm a uhladíme do roviny. Pečeme v předehřáté troubě.

Na krém si připravíme želatinu podle návodu na obalu. Rozpuštěnou želatinu smícháme s citrónovou šťávou a jogurtem. Poté ušleháme smetanu a opatrně ji přimícháme do želatinov hmoty. Připravený krém rovnoměrně natřeme na vychladlé piškotové těsto a odložíme na 1 hodinu do chladničky.

Celé jahody pravidelně rozložíme po krému a celý koláč posypeme mandlovými lupínky. Podle návodu na obalu připravíme světlou polevu, rozpustíme čokoládu na vaření a za pomoci párátka vytvoříme na jahodách obličeje. Koláč rozřežeme na kostky a servírujeme.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a devět