Flambované jahody s vanilkovou zmrzlinou

Napsal (») 14. 8. 2007 v kategorii Sladké dobroty, přečteno: 3069×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Flambovane-jahody.jpg

Rozpočet pro 6 osob:
smile
1/2 litru vanilkové zmrzliny,
600 g jahod,
30 g másla,
5 lžic cukru,
60 ml (6 cl) sherry a pálenky z mirabelek (špendlíků),
30 g mandlí

Příprava:
smile
Zmrzlinu přendejte včas z mrazničky do chladničky. Změklou nakrájejte na plátky a vložte do skleněné misky.

Mražené jahody dejte 2 hodiny před podáváním do mísy, přikryjte je a nechte v chladničce rozmrazit. Česrtsvé ovoce očistěte, omyjte, vychlaďte.

Všechny přísady připravte na stůl. Máslo ve flambovací pánvi zpěňte, cukr v něm nechejte zezlátnout. Svařte se sherry.

Do omáčky dejte jahody a pohybujte jimi, aby se prohřály. Zahřejte pálenku z mirabelek, zapalte a přelejte ovoce.

Zmrzlinu rozdělte na talíře, kolem ovoce. Opraženými nalístkovanými mandlemi posypte.

Vhodná příloha:
smile
Vafle, křehké sušenky nebo piškoty.

Důležité:
smile
Je-li ovoce již pocukrované, vynechte cukr a použijte šťávu z ovoce na omáčku.

K flambování můžete použít jakékoli lihoviny. Zahřívejte ji v naběračce nad plamenem tak dlouho, až plameny přeskočí dovnitř. Čim je obsah alkoholu vyšší, tím dříve lihovina vzplane.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Tereza z IP 89.24.5.*** | 1.10.2007 15:17
smile a smile a smile
zaneta z IP 194.228.63.*** | 10.1.2008 10:00
ahojky mocinky vam fandim a jsem vase faninka moc velka ja kdyz sem byla poprvy v pricovech na keksakach tak ste se my moc libily a hlavne se my libil jeden kluk ktery se jmenuje jan budak ja sem snim totiz chodila chtela bych snim chodit znova ale nevim jak ho dostat spatky kdyz tak bych byla rada kdybyste hraly tady ve voticich v sokolovne prosim papapa mam vas moc rada vase faninka zaneta papcunova jan budak me zna tak at vam o me vypravi kdyz tak ho premluvte at semno chodi at se vyprdne na druhou zanetu a reknete mu za zaneta hukkelova chce chodit z nakym skrivanem moc krat vam dekuji pozdravujte tam vsechny
Ivo z IP 89.100.189.*** | 24.7.2009 21:16
No tak robil som to prvy krat a myslel som si ze sa  mi to nepodary. Ale vysledok bol delikatny. ja som flambovane jahody pred tym uz jedol a vzdy som sa to chcel naucit ako sa to robi.
je to fantasticky recept.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel čtyři a deset