4 filé ze pstruha,
4 lžíce mandlí nakrájených na plátky,
1 střední cibule nakrájená na slabá kolečka,
4 lžíce másla nebo rostlinného tuku,
1/2 hrnku hladké mouky,
2 pomeranče rozdělené na dílky,
1/2 lžičky sladké papriky,
sůl,
pepř,
Příprava pokrmu:
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mandle a cibuli. Za stálého míchání osmahneme cibuli dozlatova. Dáváme pozor, abychom na výhřev citlivé místo nepřepálili.
Cibuli s mandlemi přendáme na talíř a držíme v teple. V misce nebo hlubokém talíři smícháme mouku se solí, pepře a mletou paprikou. V této směsi obalíme rybu po obou stranách.
Rybu opékáme na stejné pánvi po obou stranách tak dlouho, až je hotová podle chuti. Usmaženou rybu přendáme na talíře, posypeme mandlovou směsí a ozdobíme dílky pomeranče.
Dobrou chuť