Pomerančový džem

Napsal (») 17. 8. 2008 v kategorii Rady, tipy a triky, přečteno: 3918×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Pomerancovy-dzem.jpg


Potřebné suroviny na 3-4 sklenice po 375 ml:

1 kg pomerančů (čistá váha 8 - 10 pomerančů)
1 Gelfix super 3 : 1
350 g krystalového cukru

Pomeranče oloupeme a navážíme 1 kg. Jednotlivé dílky jemně nakrájíme a dáme nejlépe do nízkého kastrolu se širokým dnem. Gelfix promícháme nejprve s cukrem a poté zamícháme do připravných pomerančů.

Za stálého michání přivedeme k varu a necháme 1 minutu povařit při vysoké teplotě. Odstavíme z plotny.

Naplníme připravené sklenice po okraj, případnou pěnu sebereme a naplníme do sklenice až po okraj a ihned zavřeme víčkem. Použijeme-li víčko se závitem, sklenice otočíme asi na 5 minut dnem vzhůru. Používáme-li víčka, na která potřebujeme zavařovací hlavu, sklenice neotáčíme.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a nula