Polévka s telecím masem a zeleninou

Napsal (») 21. 6. 2007 v kategorii Polévky, přečteno: 1789×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Teleci-polevka.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
500 g telecího karbanátku,
2 lžíce oleje,
sůl a pepře,
1/8 l bílého vína,
1/8 l pečínkové šťávy,
1 lžička sójové omáčky,
1/4 l masového vývaru,
1 bobkový list,
1 červená paprika,
1 pórek,
1 květák,
2 lžíce másla

Příprava:
50 minut
Dušení: 30 + 5 minut
Osmahnutí: vysoká teplota
Dušení: mírná teplota

Příprava:
smile
Maso nakrájejte na 2 cm kousky. Po částech je na troše oleje důkladně ze všech stran osmahněte a vyjměte z hrnce.

Do výpeku přilejte víno, uvolněte jej ode dna, přidejte pečínkovou šťávu, sójovou omáčku, vývar a bobkový list. Nechte přejít varem.

Přidejte maso, dochuťte, pod poklicí vařte. Zeleninu očistěte a omyjte. Pórek nakrájejte na tenké kroužky, papriku na malé kostky. Květák rozeberte na jednotlivé růžičky.

Na másle poduste zeleninu v několika porcích do sklovita. Přidejte k masu, 5 minut duste, dochuťte.

Vhodná příloha:
smile
Čerstvý chléb, vařené nebo gratinované brambory bez sýru.

TIP:
smile
Chrupavkovité telecí kosti osmahněte a vařte s ostatními. Vynechte pečínkovou šťávu.

Z telecího hřbetu od ledviny, karbanátku nebo krku připravíte mnoho chutných jídel. Tento druh masa obsahuje mnoho jemného tuku a želírovacích látek. Před vařením kousky masa vydatně osmahněte.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a dvě