Polévka pana hostinského s červeným vínem

Napsal (») 29. 10. 2007 v kategorii Polévky, přečteno: 2879×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Hostinskeho-polevka.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
500 g hovézího péra,
100 g prorostlé slaniny,
200 g cibule,
2 lžíce oleje,
1/4 l červeného vína,
1/2 l masového vývaru,
1 stroužek česneku,
1 bobkový list,
1 lžička tymiánu,
sůl,
200 g mrkve,
2 paprikové lusky,
4 lžíce nasekané petrželky

Příprava:
25 minut
Vaření: 75 minut

Příprava:
smile
Maso nakrájejte na 3 cm velké kousky, slaninu na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.

Olej a slaninu silně zahřejte ve velkém hrnci, maso osmahněte, častěji obracejte. Přidejte cibuli a opečte do zlatova. Přilejte víno a vývar.

Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a vařte s ostatním po dobu 30 minut. Paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semena, nakrájejte na nudličky a vařte společně posledních 10 minut.

Hotovou polévku posypte petrželkou a ochuťte.

Vhodná příloha:
smile
Na osobu počítejte s 50 g rýže nebo těstovin.

TIP:
smile
Polévku můžete uvařit též hustší, v tom případě použijte jen 1/8 l vývaru.

Je to silná kotlíková polévka, kterou můžete podávat s rýží nebo těstovinami. Přílohu dejte do hlubokého talíře a zalijte kotlíkovou polévkou. Rovněž je k ní dobrý čerstvý chléb, který namáčíte do vývaru.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Lukyn z IP 85.163.101.*** | 17.1.2019 21:20
Výborný recept na výbornou polévku. Dělal jsem jí známým na Maltě viz. tvojedovolena.eu/co-vse-muzete-zazit-na-malte/


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvanáct a sedm