Rozpočet pro 4 osoby:
500 g hovézího péra,
100 g prorostlé slaniny,
200 g cibule,
2 lžíce oleje,
1/4 l červeného vína,
1/2 l masového vývaru,
1 stroužek česneku,
1 bobkový list,
1 lžička tymiánu,
sůl,
200 g mrkve,
2 paprikové lusky,
4 lžíce nasekané petrželky
Příprava: 25 minut
Vaření: 75 minut
Příprava:
Maso nakrájejte na 3 cm velké kousky, slaninu na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.
Olej a slaninu silně zahřejte ve velkém hrnci, maso osmahněte, častěji obracejte. Přidejte cibuli a opečte do zlatova. Přilejte víno a vývar.
Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a vařte s ostatním po dobu 30 minut. Paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semena, nakrájejte na nudličky a vařte společně posledních 10 minut.
Hotovou polévku posypte petrželkou a ochuťte.
Vhodná příloha:
Na osobu počítejte s 50 g rýže nebo těstovin.
TIP:
Polévku můžete uvařit též hustší, v tom případě použijte jen 1/8 l vývaru.
Je to silná kotlíková polévka, kterou můžete podávat s rýží nebo těstovinami. Přílohu dejte do hlubokého talíře a zalijte kotlíkovou polévkou. Rovněž je k ní dobrý čerstvý chléb, který namáčíte do vývaru.
Dobrou chuť