Masový hrnec s letní zeleninou

Napsal (») 13. 8. 2007 v kategorii Polévky, přečteno: 1562×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Masovy-hrnec.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
250 g vepřového filetu,
trochu pepře,
250 g hovězích jater,
1/8 l mléka,
300 g mrkve,
2 lžíce másla,
1 pórek,
300 g zmrazeného hrášku,
necelý 1/2 litr masového vývaru,
sůl,
2 lžičky oleje,
trochu hladké mouky

Příprava:
30 minut
Osmahnutí: 3-4 minuty
Osmahnutí: vyšší teplota
Vaření: střední teplota

Příprava:
smile
Maso nakrájejte na centimetrové plátky, opepřete. Játra nakrájejte na 4 cm plátky. Bílé části odkrojte, játra naložte do mléka.

Mrkev oloupejte, pod poklicí duste na másle do sklovita. Pórek očistěte, nakrájejte na 1 cm tlusté kroužky a omyjte. Hrášek propláchněte studenou vodou.

Vývar, nalejte k mrkvi, uveďte do varu, pak přidejte pórek s hráškem a 10 minut vařte.

Olej zahřejte. Játra osušte, obalce v mouce, oklepejte. Spolu s masem je na oleji důkladně opečte z obou stran, osolte, vložte do polévkové mísy.

Zeleninu dochuťte, přidejte k masu a zamíchejte.

Vhodná příloha:
smile
Petrželka na posypání. Topinky s máslem, je-li pokrm řidší, jinak opékené brambory. Jako dezert ovocný talří s vanilkovou omáčkou.

Jídlo podávejte v polévkové míse přikryté poklicí, aby si každý mohl přidat a pokrm během stolování nevychladl. Tento způsob se osvědčuje především tehdy, když prostíráte venku nebo na terase.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a nula